PAME EVRO

Τελευταία Νέα

Α.Ο Αμαζόνες Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης: Μια ομάδα πρότυπο, έτοιμη για τα μεγάλα σαλόνια του Γυναικείου Βόλεϊ!
Pame Evro

Α.Ο Αμαζόνες Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης: Μια ομάδα πρότυπο, έτοιμη για τα μεγάλα σαλόνια του Γυναικείου Βόλεϊ!

Η ιδέα για τη σύσταση της ομάδας των Αμαζόνων διαμορφώθηκε το 2011 από μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το γυναικείο Βόλεϊ και θέλησαν να το αναπτύξουν με σύγχρονο τρόπο στην Ανατολική Αλεξανδρούπολη και τον οικισμό του Μαΐστρου, με φυσική έδρα της ομάδας το Κλειστό Γυμναστήριο Μαΐστρου.

‘ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ’

Το όραμα της ομάδας από τη σύστασή της είναι να αναπτύξει έναν αθλητικό πυρήνα για το γυναικείο Βόλεϊ της περιοχής, ο οποίος στηριζόμενος πάνω σε στέρεες βάσεις σωστής αθλητικής εκπαίδευσης, να δημιουργήσει νέες αθλήτριες του Βόλεϊ που θα στηρίξουν όλα τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας σε όλες τις κατηγορίες.

 Έτσι εκατοντάδες μικρές αθλήτριες στα 10 χρόνια της δραστηριοποίησης της ομάδας διδάσκονται συστηματικά το Βόλεϊ στις ακαδημίες μας με στόχο  τη σταδιακή συμμετοχή τους σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έως και το Γυναικείο Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής Γυναικών στο οποίο συμμετέχουμε ανελλιπώς τα τελευταία 6 χρόνια με όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

Οι επιτυχίες των Αμαζόνων βελτιώνονται κάθε χρόνο στα επίσημα πρωταθλήματα της Ε.Ο.ΠΕ. στα οποία συμμετέχουν με ομάδες Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων και 2 ομάδων Παγκορασίδων.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2019-2020 για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ελληνικός, αλλά και παγκόσμιος αθλητισμός, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση. Η πανδημία του κορωνοϊού και η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων και πρωταθλημάτων είχε ως αποτέλεσμα την οριστική παύση των πρωταθλημάτων κάθε αθλήματος της χώρας. Το βόλεϊ και το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Θράκης-Ανατ.Μακεδονίας δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε την ομάδα μας να έχει αναδειχθεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, πρωταθλήτρια του Ανατολικού Ομίλου της Περιφέρειας. Αντίστοιχα, η ομάδα της Γαιάς Δράμας αναδείχθηκε πρώτη στο πρωτάθλημα του Δυτικού Ομίλου της Περιφέρειας. Δυστυχώς, το πρωτάθλημα διεκόπη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης, δίχως να προλάβει να εκκινήσει το mini πρωτάθλημα της Β’ Φάσης για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Περιφέρειας. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει και, εκ του αποτελέσματος, ουδείς θα μπορέσει να μάθει ποιά από αυτές τις ομάδες θα αναδεικνυόταν πρωταθλήτρια και θα απολάμβανε τη χαρά της ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εάν και εφόσον το πρωτάθλημα διεξαγόταν κανονικά.

Ως εκ τούτου, τη δεδομένη στιγμή υπήρχαν δύο πρωταθλήτριες ομάδες, έκαστη στον όμιλο που αγωνιζόταν μέχρι τη διακοπή, τις οποίες όφειλε η Ε.Ο.ΠΕ. και η Ε.Σ.ΠΕ.ΘΡ.-ΑΝ.ΜΑΚ. να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις.

Η δικαιότερη λύση, με βάση τα διαμορφωθέντα δεδομένα, ήταν η άνοδος και των δύο (2) πρωταθλητριών ομάδων της Α’ Περιφέρειας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Αυτή η λύση θα αναγνώριζε στο ακέραιο τις αγωνιστικές προσπάθειες της ομάδας μας, καθώς και αυτές της Γαίας Δράμας, οι οποίες με την αξία τους κέρδισαν την πρώτη θέση σε έκαστο εκ των ομίλων τους.

Στις 20-5-2020 εκδόθηκε απόφαση του Δ.Σ της Ε.Ο.ΠΕ. που προέβλεπε το εξής:

‘Σε περίπτωση διαξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους με ανάδειξη ενός πρωταθλητή και οι αγώνες του πρωταθλήματος δεν είχαν ολοκληρωθεί την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων (7/5/2020), διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των Ομάδων που καταλάμβαναν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους Ομίλους, κατά τη στιγμή της διακοπής’

 Το Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Γυναικών της Περιφέρειας Θράκης – Αν. Μακεδονίας, ήταν αυτονόητο ότι εμπίπτει στο γράμμα και τις κατευθυντήριες γραμμές της ως άνω απόφασης.

Άμεσα εστάλη επιστολή από το Σωματείο μας την 21/05/2020, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ε.Ο.ΠΕ. και με την οποία προσκαλέσαμε την ένωσή μας να ορίσει την ημερομηνία της κλήρωσης μεταξύ του Σωματείου μας (πρωταθλήτρια ομάδα Ανατολικού Ομίλου) και της ομάδας της Γαίας Δράμας (πρωταθλήτρια ομάδα Δυτικού Ομίλου), σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης της Ε.Ο.ΠΕ., σύμφωνα με την οποία η ένωσή μας όφειλε να ενεργήσει.

Προς μεγάλη μας έκπληξη και δίχως να έχουμε λάβει ουδεμία επίσημη απάντηση στην ως άνω επιστολή μας, απεστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προέδρου της ένωσης προς τα λοιπά μέλη του Δ.Σ., με το οποίο καλούνταν να αποφασίσουν εκτάκτως την ομάδα, η οποία θα αναδειχθεί ως Πρωταθλήτρια. Η πρόταση του προέδρου της ένωσης ήταν να αναδειχθεί πρωταθλήτρια η ομάδα της Γαία Δράμας, δίχως τη διεξαγωγή κλήρωσης. Δίχως σύγκληση Δ.Σ. και με βάση ηλεκτρονική ψηφοφορία αποφασίστηκε η ανάδειξη της Γαίας Δράμας ως πρωταθλήτριας ομάδας. Κατά την ψηφοφορία το Σωματείο μας εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του, σχετικά με τη διαδικασία και την παράβλεψη των όσων προβλέπονται στην από 20/5/2020 απόφαση της Ε.Ο.ΠΕ., με βάση την οποία η ένωση είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη πρωταθλητή.

Ο Α.Ο. Αμαζόνες Μαίστρου - Αλεξανδρούπολης κατέθεσε ένσταση στη απόφαση της Ε.Σ.ΠΕ.Θρ-Αν.Μακ., για την απευθείας άνοδο του Α.Σ.Γαία Δράμας στην Α2 Εθνική Γυναικών και αίτηση γνωμοδότησης από τη Νομική Υπηρεσία της Ε.Ο.ΠΕ. για την εγκυρότητα της παραπάνω απόφασης.

Στις 26-5-2020 η απάντηση της Ε.Ο.ΠΕ. παραπέμπει στην ανάθεση του πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Γυναικών της Α΄Περιφέρειας (Θράκη-Ανατ.Μακεδονία) στην Ε.Σ.ΠΕ.Θρ-Αν.Μακ. και θεωρεί ότι αυτή είχε τη δικαιοδοσία να πράξει κατά το δοκούν. Υποδεικνύει τέλος το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.) ως το αρμόδιο όργανο σε περίπτωση που το σωματείο μας θα ήθελε να έχει συνέχεια η ένστασή του.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας απεφάσισε να μην προσφύγει στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., αν και οι νομικοί μας σύμβουλοι διαβεβαίωσαν για τις βάσιμες ελπίδες θετικής έκβασης της υπόθεσης, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης απόφασης (η οποία σε κάθε περίπτωση θα επικύρωνε το δίκαιο αίτημά μας για κλήρωση με 50% πιθανότητες ανόδου για την ομάδα μας) καθώς και για το δυσβάστακτο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος που θα είχε ως επακόλουθο η προσφυγή.

Έχοντας απόλυτη πίστη στο δίκαιο της προσπάθειάς μας ευχόμαστε η υπόθεση μας να γίνει αφορμή ώστε καμία άλλη ομάδα της ένωσης μας να μην αντιμετωπίσει την απαξίωση που αντιμετωπίσαμε εμείς περιμένοντας μέχρι σήμερα απάντηση σε δύο επιστολές που αναλύονταν οι θέσεις μας για κλήρωση μεταξύ των δύο πρώτων των ομίλων της ένωσης, αφού κανένας αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε μετά την Α΄φάση των ομίλων. Καθώς και την απογοήτευση από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δ.Σ. της ένωσης, τόσο για τον τρόπο που αυτή διεξήχθη όσο και από την παραγνώριση του δίκαιου των αιτημάτων μας από το σύνολο των ομάδων της Αλεξανδρούπολης καθώς και από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αλεξανδρούπολης που συμμετείχε στη ψηφοφορία ως εκπρόσωπος του Φοίνικα Αλεξ/πολης και ο ρόλος του, εκ της θεσμικής του θέσης, είναι η προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των αθλούμενων της πόλης του.

Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα του Α.Σ.Γαία Δράμας για την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών ως πρωταθλήτρια του Δυτικού Ομίλου Β΄Εθνικής Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Θρ.-Αν.Μακ. και καλή συνέχεια στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Συγχαρητήρια και στις αθλήτριες μας που πανάξια κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Ανατολικό Όμιλο Β΄Εθνικής Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Θρ.-Αν.Μακ. με την υπόσχεση ότι, με σταθερή τη φιλοσοφία του, ο Α.Ο.Αμαζόνες Μαΐστρου-Αλεξανδρούπολης θα συνεχίσει τη σταθερή ανοδική πορεία των τελευταίων ετών.

Το Δ.Σ. του

Α.Ο.Αμαζόνες Μαΐστρου-Αλεξανδρούπολης 2011

Share

Print

Αναζήτηση Νέων

John Deere Καραγκιοζίδης | Αγροτικά Μηχανήματα | Αλεξανδρούπολη
John Deere Καραγκιοζίδης | Αγροτικά Μηχανήματα | Αλεξανδρούπολη
Modoffice | Modcucine | Παπαχαστάς | Αλεξανδρούπολη & Ξάνθη
Modoffice | Modcucine | Παπαχαστάς | Αλεξανδρούπολη & Ξάνθη
Ελληνικά Έπιπλα & Στρώματα Πεντίδης Design στην Αλεξανδρούπολη
Ελληνικά Έπιπλα & Στρώματα Πεντίδης Design στην Αλεξανδρούπολη
CarbonOff Αναζωογόνησε τον κινητήρα σου!
CarbonOff Αναζωογόνησε τον κινητήρα σου!
Agrotis A.E | Βιοτεχνία κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων | Ορεστιάδα
Agrotis A.E | Βιοτεχνία κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων | Ορεστιάδα
Παραδοσιακή Μπουγάτσα Λημνιός | Στοά Επιμελητηρίου | Αλεξανδρούπολη
Παραδοσιακή Μπουγάτσα Λημνιός | Στοά Επιμελητηρίου | Αλεξανδρούπολη
Προσελκύστε τουρίστες από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία!
Προσελκύστε τουρίστες από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία!
Φρέσκο ψάρι και μεζέδες ''Το Διεθνές'' ή αλλιώς...Κυρα Δήμητρα στην Αλεξανδρούπολη
Φρέσκο ψάρι και μεζέδες ''Το Διεθνές'' ή αλλιώς...Κυρα Δήμητρα στην Αλεξανδρούπολη
Παγωτά & Γρανίτες ''I love Gelato'' στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης
Παγωτά & Γρανίτες ''I love Gelato'' στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης

Οδηγός Διασκέδασης

Διαγωνισμοί PameEvro