Αλεξανδρούπολη: Εγκρίθηκε η Ειδική Αρχιτεκτονική Μελέτη του κεντρικού κτιρίου ΟΣΕ

Σαν δώρο για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της Ομάδας Φίλων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης ήρθε η έγκριση από το ΥΠΠΟ της Ειδικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης και των συνοδών μελετών, που αφορούν την αποκατάσταση του κεντρικού ξύλινου κτιρίου του συγκροτήματος του ΟΣΕ στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας Κατερίνα Κάλτσου δηλώνει ικανοποιημένη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας από την εξέλιξη αυτή, η οποία και απαντά σε έναν από τους βασικούς στόχους που είναι η διαφύλαξη και αποκατάσταση του αποθέματος που υπάρχει στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Για την ιστορία, όπως αναφέρθηκε, το δώρο αρχικά ήρθε από τον ΟΣΕ και συμπληρωματικά από το ΥΠΠΟ αφού η παραγγελία της μελέτης έγινε από τον ΟΣΕ πριν από 2,5 χρόνια και μετα από σχετική παρέμβαση της Ομάδας Φίλων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Η μελέτη κατετέθηκε στην Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟ και στο Τοπικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων απ’ όπου και εγκρίθηκε πρόσφατα.

Τώρα αναμένεται η έναρξη των εργασιών αφού τα χρήματα που διαθέτει ο ΟΣΕ έχουν ήδη εξευρεθεί με βασικό κανόνα η προσέγγιση να γίνεται με σεβασμό και πάνω στα αυθεντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου

Στόχος των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού όπως διευκρίνισε η κυρία Καλτσου είναι να παρακολουθούν από κοντά τις εργασίες πιέζοντας ώστε το Μνημείο να δοθεί σύντομα στην κοινωνία της πόλης.

Όπως σημείωσε ένας ακόμη στόχος είναι η αποκατάσταση των υπόλοιπων κτιρίων του συγκροτήματος αλλά και η συντήρηση και αποκατάσταση όσων κτιρίων Γαλλικού ρυθμού υπάρχουν στον Έβρο .

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το