Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα των Εργατικών Σωματείων για την 1η Μαϊου

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 η ΜΑΗ, 10:30πμ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

1η Μάη, οι εργαζόμενοι όλου το κόσμου τιμούμε αγωνιστικά τους ήρωες του Σικάγο, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, τους χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αδελφούς εργάτες των άλλων χωρών όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, που βρίσκονται σε απεργίες και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων-φίλων τους.

Το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας απέδειξαν πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι με το κράτος τους, αντιμετωπίζουν τις ζωές μας σαν αναλώσιμα υλικά.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.

Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, γι’ αυτά ξεσπούν πόλεμοι σ’ όλη τη γη με χιλιάδες νεκρούς και καραβάνια προσφυγών που εγκλωβίζονται στο νομό μας.

Με κριτήριο το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών κλείνουν επιχειρήσεις στο Έβρο στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, καταδικάζοντας τους να κόβουν από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάζουν πέρα, να κινδυνεύουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Για το κράτος είναι κόστος τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κατοικίας, στις μεταφορές. Δεν ‘’συμφέρει’’ η χρηματοδότηση και η στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, οι αντισεισμικοί έλεγχοι και οι συντηρήσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Δεν ‘’συμφέρει’’ το φθηνό ρεύμα και το νερό για όλες τις λαϊκές οικογένειες.

Τέτοια ζωή δε μας αξίζει. Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε! Εμείς με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλουμε λύσεις.

Γιατί η ζωή μας δεν είναι κόστος. Μας αξίζει μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση τα επιστημονικά επιτεύγματα της εποχής μας.

Οργανωμένοι σε σωματεία και συλλόγους ‘’κάστρα αγώνα’’ στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και αλλού. Με αλληλεγγύη σε κινητοποιήσεις που ξεπηδούν για κάθε πρόβλημα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

 Επαναφορά 13ου και 14 ου μισθού και σύνταξης.

 Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

 Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

 Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού

 Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό. Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος της Δαδιάς.

 Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις εξώσεις

 Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

 Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

 Απεμπλοκή της χώρας και της Αλεξανδρούπολης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Μοιραστείτε το