Search

Χωρίς λύση παραμένει το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών του ΔΠΘ

Χωρίς λύση παραμένει το πρόβλημα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών του ΔΠΘ, σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη. 

Μάλιστα, το θέμα της αναστολής της δωρεάν μεταφοράς φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Σχετική επερώτηση υπέβαλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ Σιδέρης Μιχαηλίδης ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων από την διοίκηση της Περιφέρειας, διαμηνύοντας  παράλληλα πως «η λύση είναι μία και μοναδική: εδώ και τώρα δωρεάν μετακίνηση όλων των φοιτητών, με αύξηση των δρομολογίων, με ασφάλεια στις μετακινήσεις»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, απάντησε πως το ζήτημα αφορά στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια ΑΜΘ προσπάθησε με δικούς της πόρους να καλύψει το κόστος μετακίνησης έστω και για τέσσερις μήνες, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

«Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο τέθηκε πρώτη φορά το θέμα. Προσπαθήσαμε με τις υπηρεσίες να βρούμε μια λύση, με πόρους της Περιφέρειας ΑΜΘ, να καλύψουμε το κόστος για τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν μπόρεσε να λυθεί το πρόβλημα και με δική μας παρέμβαση. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει το πανεπιστήμιο» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Μοιραστείτε το