Το «18» του Βασίλη Δούβλη παρακολούθησαν φοιτητές, εργαζόμενοι, νέοι στρατευμένοι και πρόσφυγες

Προβολή της ταινίας «18» του Βασίλη Δούβλη, οργάνωσαν η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης (ΚΛΑ) σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Δημήτριος Γληνός».

Την ταινία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, φοιτητές, εργαζόμενοι, φαντάροι όπως και μαθητές – πρόσφυγες από την Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Έλλη» της «ΑΡΣΙΣ» ενώ στην προβολή της ταινίας βρέθηκε και ο σκηνοθέτης, ο οποίος συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για το περιεχόμενο της ταινίας και για τις κακώσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, δίνοντας ευκαιρία για προβληματισμό σχετικά με το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού στα σχολεία.

Με επιστολή τους που δημοσίευσαν στο Alt.gr, οι στρατιώτες της 138 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού από το Στρατόπεδο Ιωάννου της Αλεξανδρούπολης ευχαρίστησαν τους διοργανωτές, αναφέροντας:

«Ευχαριστούμε τον φοιτητικό σύλλογο του παιδαγωγικού του ΔΠΘ και την Κινηματογραφική λέσχη Αλεξανδρούπολης (ΚΛΑ)  γι’ αυτήν τους την πρωτοβουλία που έδωσε και σε εμάς την ευκαιρία για μια έξοδο διαφορετική από τις άλλες. Μια έξοδο ανάσας, πραγματικά ποιοτική, που έβαλε το μυαλό μας να λειτουργήσει και να προβληματιστεί.

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, και αυτοί οι σύλλογοι που προβάλουν μια τέχνη που εξυψώνει τον άνθρωπο και συμβάλει στο να γίνει καλύτερος, κόντρα στα πολιτιστικά σκουπίδια που μας πλασάρουν από παντού. Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την ανάσα πολιτισμού. Ευχόμαστε να συνεχίσετε με τέτοιες πρωτοβουλίες και στο μέλλον»

Μοιραστείτε το