Γενική Απεργία: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου – Τι θα γίνει στον Έβρο

Η ΓΣΕΕ, πραγματοποιεί 24ωρη Γενική Aπεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Αθήνα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Απεργιακή συγκέντρωση ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 το πρωί της επόμενης Τετάρτης, μπροστά από το κτίριο, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας .

Παράλληλα,  τη συμμετοχή του στην γενική πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας, κηρύσσοντας την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την επόμενη Τετάρτη.
«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το αφήγημα του “δύσκολου χειμώνα” για να στείλει τον κόσμο αποσβολωμένο στον καναπέ, να περιμένει την άνοιξη…», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, Σιδέρης Μιχαηλίδης, απευθύνοντας «κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στη διεκδίκηση για κάτι καλύτερο…», όπως είπε. Ο ίδιος τόνισε ότι «η πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου θα είναι ένας σημαντικός σταθμός στον αγώνα αυτό», και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν, «για να στείλουν ένα μήνυμα που θα “τσούξει” την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απεργούν στις 9 Νοεμβρίου  και οι νοσοκομειακοί ιατροί & ιατροί Κέντρων Υγείας Θράκης. Μεταξύ άλλων οι γιατροί ζητούν αύξηση 50% στις αμοιβές του 2009, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από το 2009 ως σήμερα.
Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Ορεστιάδας
Μοιραστείτε το