Search

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα (;) για στήριξη Μέτιου

Τα τελευταία 24ωρα πριν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκουν για ακόμα μια ημέρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοδεύει σε μια από τις περιφέρειες που κρίθηκε ότι πρέπει να στηριχθεί ο «εκλεκτός» της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός, έχει ήδη ξεκινήσει περιοδείες σε περιφέρειες της χώρας προκειμένου να στηρίξει ανοιχτά τις υποψηφιότητες που υποστηρίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι «αντάρτες» υποψήφιοι σε κάποιες περιφέρειες, όπως και σε αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κομματικούς επιτελείς της οδού Πειραιώς, ωστόσο όλοι εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι ο χάρτης θα βαφτεί και πάλι γαλάζιος.

Ήδη, ο πρωθυπουργός βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Κορινθία προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού ο οποίος έχει απέναντί του στην περιφέρεια Πελοποννήσου τον Πέτρο Τατούλη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκεται και στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη στην Κοζάνη. Αντίπαλος του κ. Κασαπίδη και πάλι ένας αντάρτης, ο Γιώργος Αμανατίδης.

Δύσκολο έργο θα έχει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με αντίπαλο τον «γαλάζιο» Χριστόδουλο Τοψίδη. Το 2019, οι δυο τους είχαν περάσει στον δεύτερο γύρο, όπου επικράτησε ο κ. Μέτιος, λαμβάνοντας 3.696 ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλό του του και τελικά εξελέγη με ποσοστό 50,77% έναντι 49,23% του κ. Τοψίδη. Μάλιστα, αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να επισκεφθεί τον Έβρο, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με στόχο τη συσπείρωση.

Σκληρή θα είναι η μάχη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον «εκλεκτό» της ΝΔ Αλκιβιάδη Στεφανή να έχει απέναντί του τον επί χρόνια περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη. Μάλιστα, χθες, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κ. Στεφανή στη Μυτιλήνη βρέθηκαν στο πλευρό του ο κυβερνητικό Εκπρόσωπος και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τις πιο δύσκολες μονομαχίες θα είναι αυτή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η «εκλεκτή» της ΝΔ Ρόδη Κράτσα στέλεχος της ΝΔ με μεγάλη πολιτική εμπειρία. Ωστόσο, έχει απέναντί της έναν γαλάζιο αντάρτη τον πρώην δήμαρχο Κερκυραίων Γιάννη Τρεπεκλή ο οποίος θεωρείται ότι θα αναμετρηθεί με την σιδηρά Κυρία του Ιονίου στον Β Γύρο και εκεί η μάχη θεωρείται αμφίρροπη.

Τον «αντάρτη» νεοδημοκράτη Κώστα Μαρκόπουλο θα έχει απέναντί του στην μάχη για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο νυν περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.Ωστόσο, στη Ν.Δ. θεωρούν ότι η υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού έχει ισχυρή δυναμική, που θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του για άλλη μια θητεία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι υποψηφιότητες που δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα την οδό Πειραιώς είναι αυτές του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, του Γιώργου Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο, του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Ηπειρο, και του Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα.

Ακλόνητη παραμένει η στήριξη της ΝΔ στον Κώστα Αγοραστό στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο νυν περιφερειάρχης υπό διαφορετικές συνθήκες θεωρείτο ότι θα ήταν ο σίγουρος νικητής από τον πρώτο γύρο, ωστόσο η κατάσταση δυσκόλεψε μετά τις εικόνες απόλυτης καταστροφής που άφησαν πίσω τους τα δυο απανωτά κύματα κακοκαιρίας.

Μοιραστείτε το