Τσαταλμπασίδου Ευγενία

Τσαταλμπασίδου Ευγενία

14ης Μαΐου 1 | 3ος όροφος Αλεξανδρούπολη

About

Η Τσαταλμπασίδου Ευγενία είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Είναι απόφοιτη Τμήματος Ψυχολογίας του University of the West of England, Bristol.

Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδικεύσεις στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία. Έχει λάβει διεθνή πιστοποίηση από το International Dynamic Therapy Association, ολοκληρώνοντας τριετή εκπαίδευση στη Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία, μια θεραπευτική μέθοδο που βασίζεται σε ψυχαναλυτικές αρχές και εστιάζει τόσο στη γρήγορη βελτίωση συμπτωμάτων, όσο και σε βαθύτερες εσωτερικές αλλαγές, μέσω μιας δυναμικής διαδικασίας διερεύνησης του ψυχισμού.

Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής αξιολόγησης, υποστήριξης και θεραπείας σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες και σε άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων, στο πλαίσιο συνεργασίας με αρκετούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει επίσης, πραγματοποιήσει ομιλίες και έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις επιστημονικών μελετών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Στην κλινική της πράξη, αναλαμβάνει ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες για ένα ευρύ φάσμα ψυχικών δυσκολιών όπως το άγχος, την κατάθλιψη, τις φοβίες, τις ψυχοσωματικές ενοχλήσεις, τις κρίσεις πανικού, τους ψυχαναγκασμούς, τις διαταραχές προσωπικότητας, τις ψυχοτραυματικές εμπειρίες, τα προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, τη διαχείριση θυμού και επιθετικότητας, τη διαχείριση κρίσεων (απώλεια, διαζύγιο κ.α.), καθώς και θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτογνωσίας.

Αναλαμβάνει επιπλέον, την παροχή συμβουλευτικής σε ζευγάρια και γονείς – οικογένειες. Παρέχει τις υπηρεσίες της δια ζώσης και εξ αποστάσεως (διαδικτυακά).

Ως βασική θεραπευτική πρακτική, χρησιμοποιεί την ψυχοδυναμική προσέγγιση, ενώ, παράλληλα, εφαρμόζει στοιχεία και άλλων θεραπευτικών μοντέλων, προσαρμόζοντάς τα στις εκάστοτε ανάγκες των περιστατικών της.

Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευόμενος, μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, αρχίζει να αντιλαμβάνεται σταδιακά τις βαθύτερες αιτίες τους και να αποκτά μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού του, ενώ του δίνεται η δυνατότητα να τροποποιήσει τα στοιχεία εκείνα της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του, που υπονομεύουν την ψυχική του υγεία, τις σχέσεις του και την ποιότητα της ζωής του.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε