Άφωνους αφήνουν το πανελλήνιο τα ηχητικά ντοκουμέντα με τους διαλόγους του μοιραίου σταθμάρχη, συναδέλφων του και άλλων υπαλλήλων πριν, κατά τη διάρκεια, και αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών. Το χάος που επικρατεί είναι αδιανόητο. Αλλά προπαντός η καταφανής έλλειψη κάθε επαφής με την πραγματικότητα από τον σταθμάρχη.

Εγκληματικοί χειρισμοί και παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους βγαίνουν στην επιφάνεια. 

Αλλά υπάρχουν και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, στα οποία καταγράφονται απίστευτοι διάλογοι που δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν είχαν το μυαλό τους στην εργασία τους, μιλώντας για σουβλατζίδικα και για τα ερωτικά τους…

Από τα 24 νέα ηχητικά αποσπάσματα της 28ης Φεβρουαρίου αναδύεται ο ντροπιαστικός εκτροχιασμός σχεδόν ενός ολόκληρου οργανισμού, του ΟΣΕ/Hellenic Train.

Ενότητα 1: Μια καταραμένη ημέρα

Την 28η Φεβρουαρίου 2023 όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν στραβά για το σιδηρόδρομο στην περιοχή της Λάρισας. Αλλεπάλληλα τεχνικά προβλήματα, καθυστερήσεις στα δρομολόγια, αυξημένος φόρτος αλλά και φόρτιση στο σταθμαρχείο. Εικόνα χάους και σύγχυσης.

Ενότητα 2: Πώς ο Σαμαράς στέλνει το Intercity στη λάθος γραμμή

Οι διάλογοι πριν συμβεί το κακό δείχνουν ξεκάθαρα πόσο ανέτοιμος, ανεπαρκής και εν τέλει ακατάλληλος ήταν για τη θέση του σταθμάρχη ο μοιραίος Βασίλης Σαμαράς.

 

Ενότητα 3: «Το 62 ακούει;»

Ακούστε πώς γίνεται αντιληπτό το δυστύχημα και ποιες ήταν οι αντιδράσεις όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των τραγικών εξελίξεων.

Ενότητα 4: «Αμάν! Έγινε τράκα»

Ο Σαμαράς προσπαθεί να παραστήσει τον ανήξερο και ακούγεται υπερβολικά ψύχραιμος. Κάποιοι όμως έχουν ήδη καταλάβει ακριβώς το γιατί συγκρούστηκαν τα δύο τρένα -έστω και εάν προς στιγμήν αρνούνται να το πιστέψουν.

 

Τα «αστειάκια» για τις σεξουαλικές επιδόσεις μεταξύ σταθμαρχών και η απορία «ξέρεις κανένα σουβλατζίδικο;»

Ανήκουστη, απαράδεκτη ελαφρότητα εν ώρα υπηρεσίας -και δη σε μια τόσο δύσκολη ημέρα: Πολύπειροι και αποδεδειγμένα ικανοί σταθμάρχες χαλαρώνουν και χρησιμοποιούν την κρατική ραδιοσυχνότητα του ΟΣΕ για να ανταλλάξουν μεταξύ τους χοντροκομμένα, χυδαία σεξουαλικά αστεία και πληροφορίες για ντελίβερι.