Search

Κραυγή αγωνίας από Εκπαιδευτικό στον Έβρο: «Ξεκινάμε για το σχολείο & δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε»

«Δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε πίσω στα παιδιά μας» λένε οι εκπαιδευτικοί στον Έβρο που γίνονται καθημερινά, μάρτυρες επικίνδυνων περιστατικών στο δρόμο, με διακινητές παράτυπων μεταναστών να προκαλούν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

«Νιώθουμε ανυπεράσπιστοι» δηλώνει εκπαιδευτικός στην Δέλτα Τηλεόραση, καθώς όπως λέει παρά το γεγονός ότι στον Έβρο θρηνούμε τον χαμό δύο συμπολιτών μας εξ αιτίας αυτών των φαινομένων , μέχρι και σήμερα, δεν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τους οδηγούς σε Εγνατία Οδό και Κάθετο Άξονα.

Η κατάσταση φαίνεται πως θα επιδεινωθεί όσο διανύουμε την άνοιξη και μπαίνουμε στο καλοκαίρι, καθώς φαίνεται να αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές.

Είναι σαφές ότι οι διερχόμενοι της Εγνατίας Οδού χρειάζονται προστασία και ασφάλεια. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από τις αρχές επιβολής του νόμου, τις κυβερνητικές αρχές και τους φορείς της περιοχής.

Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μέριμνα, ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί και οι επιβάτες για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά τη διέλευσή τους από την Εγνατία Οδό. Η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των ατυχημάτων και των δυστυχημάτων που σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση.

 

Μοιραστείτε το