Search

Αισιοδοξία για τους 42 πρώην εργαζόμενους στη Συνεταιριστική Τράπεζα “Όλυμπος” ότι θα απορροφηθούν από άλλες τράπεζες

Αισιόδοξος για την αποκατάσταση των εργαζομένων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας «Όλυμπος», με την απορρόφησή τους είτε από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία πέρασε και το χαρτοφυλάκιο της «Όλυμπος», είτε από άλλη Τράπεζα, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Βασίλης Μανταζής, υπεύθυνος του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), του παλαιότερου και μεγαλύτερου σωματείου της ΟΤΟΕ.

Όπως τόνισε, «δεν υπήρξε καμία προηγούμενη περίπτωση Συνεταιριστικής Τράπεζας που μπήκε σε εκκαθάριση και δεν απορροφήθηκαν οι εργαζόμενοι της», ενώ έφερε ως παράδειγμα τις Συνεταιριστικές Τράπεζες Δωδεκανήσων, Λήμνου-Λέσβου, Πελοποννήσου, Λαμίας και Αιτωλοακαρνανίας, που επίσης έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

«Τόσο με παρέμβαση των συνδικαλιστικών οργάνων όσο και με βούληση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι αποκαταστάθηκαν, και από αυτό αντλώ την αισιοδοξία ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους 42 εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας “Όλυμπος”, ο αριθμός των οποίων, εξάλλου, είναι σταγόνα στον ωκεανό του πλήθους των εργαζομένων, και δη των “Εθνικάριων”», ανέφερε ο κ. Μανταζής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ζήτημα που τίθεται είναι η γεωγραφική κατανομή των εργαζομένων μέσα στο τραπεζικό δίκτυο, και αυτό μπορεί να λυθεί ευκολότερα εάν η κατανομή αυτή γίνει σε περισσότερες από μία τράπεζες». Καταλήγοντας, ο κ. Μανταζής επανέλαβε ότι «μέχρι τώρα, δεν βρέθηκε άνεργος κανένας τραπεζοϋπάλληλος τράπεζας που μπήκε σε εκκαθάριση, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι βρέθηκαν να εργάζονται σε κάποια άλλη τράπεζα».

Ανέφερε, τέλος, πως «γνωρίζει ότι ήδη γίνονται ζυμώσεις μέσα στις τράπεζες για το θέμα αυτό, κυρίως στην Εθνική», και εκτίμησε πως «σύντομα θα υπάρξουν νέα». Διαβεβαίωσε, δε, τους υπαλλήλους της Συνεταιριστικής «Όλυμπος», οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν συνδικαλιστική εκπροσώπηση στην ΟΤΟΕ, ότι τόσο η Ομοσπονδία όσο και ο ΣΥΕΤΕ «είναι δίπλα τους» και τους κάλεσε, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, να επιδιώξουν να έχουν επαφή με τα συνδικαλιστικά όργανα των τραπεζοϋπαλλήλων.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το