Search

Ακόμη ένας μαυρόγυπας θύμα πρόσκρουσης των ανεμογεννητριών στη Θράκη

Βαριά τραύματα και ακρωτηριασμό φτερούγας προκάλεσε σε έναν μαυρόγυπα, στις 30 Απριλίου στην “Κοιλάδα Φιλιούρη” στη Ροδόπη , η πρόσκρουση του σπάνιου αρπακτικού πουλιού σε ανεμογεννήτρια αιολικού πάρκου που βρίσκεται εγκατεστημένο στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Μαυρόγυπας, που έφερε δορυφορικό πομπό, εντοπίστηκε από στελέχη της Εταιρείας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, που έκανε γνωστό και το περιστατικό, σε επιχείρηση αναζήτησης του πουλιού, στην οποία συμμετείχαν επίσης στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς αλλά και της Δασικής Υπηρεσίας.
Ο γύπας μεταφέρθηκε στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων «ΑΝΙΜΑ» και σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, δεν θα μπορέσει να ξαναπετάξει.
«Το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ανεμογεννητριών στα ορεινά του Έβρου και της Ροδόπης, αυξάνονται και οι σωρευτικές επιπτώσεις στα προστατευόμενα αρπακτικά πουλιά, λόγω της λανθασμένης χωροθέτησης» των αιολικών πάρκων, τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Βιοποικιλότητας Θράκης.
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Μοιραστείτε το