Search

Αλεξανδρούπολη: Έξαρση γρίπης τύπου Α με 40 πυρετό σε παιδάκια και ενήλικες – Μεγάλες ελλείψεις σε αντιϊκά φάρμακα

Σε έξαρση βρίσκεται εκτός του κορονοϊού και η γρίπη τύπου Α στην Αλεξανδρούπολη.

Η γρίπη τύπου Α εμφανίζεται με υψηλό πυρετό, πονόλαιμο και μυαλγία ενώ πολλές φορές εμφανίζει και πονοκεφάλους.

Ευτυχώς δεν παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές αλλά “θερίζει” παιδιά δημοτικού και ηλικίες άνω των 50!

“Η γρίπη που έχει εμφανιστεί τώρα κάνει πολύ υψηλό πυρετό για τέσσερις μέρες και μάλιστα πάρα πολύ υψηλό πυρετό, 40άρια. Κυρίως σε παιδάκια Δημοτικού, μεταξύ 7 και 8 ετών. Όλα αυτά τα παιδάκια έχουν γρίπη τύπου Α και κάνουν υψηλότατο πυρετό. Τα περισσότερα δεν είναι εμβολιασμένα”, τονίζει ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Σε μεγάλη έλλειψη τα αντιιϊκά φάρμακα στην Αλεξανδρούπολη

Την ίδια ώρα, παρουσιάζεται πολύ μεγάλη έλλειψη σε αντιϊκά φάρμακα στα φαρμακεία της Αλεξανδρούπολης, με πολλούς πολίτες να περιμένουν καρτερικά να περάσουν μέρες, ώστε να φτάσει στα χέρια τους το αντιϊκό φάρμακο που τους σύστησε ο γιατρός τους.

Τις τελευταίες μέρες οι εικόνες που αντικρίσαμε στα εφημερεύοντα φαρμακεία της πόλης, μιλούν από μόνες τους, με το κοκτέϊλ ιώσεων – κορονοϊού και κοινού κρυολογήματος να πλήττουν μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ελλείψεις τις τελευταίες μέρες παρουσίασαν τα self tests και ιδιαίτερα αυτά που έχουν ένδειξη τόσο για κορονοϊό όσο και για γρίπη τύπου Α και Β.

 

Μοιραστείτε το