Search

Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία της Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία της Πρωτομαγιάς στην Αλεξανδρούπολη,  απευθύνουν τα εργατικά σωματεία .

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει ανήμερα της Πρωτομαγιάς στις 10.30 στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα συνδικάτα της χώρας μας. Από το Σικάγο του 1886, την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών απέναντι στους εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός όρος για να εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους και ο λαός μας να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει ακόμα και γιατρό όπως στα απογευματινά χειρουργεία.

Επιπλέον, η κατάσταση χειροτερεύει με τις συνέπειες των πολέμων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., προς όφελος των συμφερόντων εφοπλιστών, βιομηχάνων και επιχειρηματιών. Αυτή η πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αιτία που οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που προσπάθησαν να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα ότι απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τη ζωή μας !

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

 Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

 Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία.

 Παλεύουμε για 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρον – Κυριακή Αργία όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

 Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων και των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Άμεση καταβολή του Δώρου του Πάσχα και νομοθετική ρύθμιση απόδοσης 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.

 Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.

 Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

 Όχι στις νατοϊκές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους.

 Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Τα σωματεία:

 ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ –
ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
 ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ  ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΕΒΡΟΥ

Μοιραστείτε το