Search

Αλεξανδρούπολη: Κατ οίκον περιορισμός για τον Αλβανό επιχειρηματία – Διαφωνία Εισαγγελέα, Ανακριτή

Κατ οίκον περιορισμός επιβλήθηκε σύμφωνα με νεότερα στοιχεία στον έναν από τους τρεις κατηγορούμενους, Αλβανικής καταγωγής, για την υπόθεση με τους 13 μετανάστες που βρέθηκαν σε φορτηγάκι ενός επιχειρηματίας στην Αλεξανδρούπολη.  Επιπλέον, Στους σε κατ’ οίκον περιορισμό τίθενται μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα και οι άλλοι δύο  συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομης κράτησης 13 μεταναστών σε τρέιλερ στον Έβρο. 

Για τους τρεις άνδρες, 2 Έλληνες και τον ιδιοκτήτη του οχήματος που έχει αλβανική καταγωγή, οι κατηγορίες αφορούν διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων βιαιοπραγίας ή διχόνοιας με ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και αρπαγή με ρατσιστικό κίνητρο και έκθεση σε κίνδυνο.

Μάλιστα, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακριτή και τώρα πια το λόγο έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο αναμένεται να αποφανθεί για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Στην απολογία του, ο κάτοικος Αλεξανδρούπολης, Αλβανικής υπηκοότητας  ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, αν όμως οι αρχές είχαν διαφορετική άποψη, είπε να τον θέσουν σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, γιατί δεν σκοπεύει να φύγει. «Είμαι πατέρας τεσσάρων τέκνων, δύο ενηλίκων και δυο ανηλίκων. Συνεπώς όλα μου τα κοινωνικο-οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και ως εκ τούτο δεν θα πρέπει να με θεωρήσετε ύποπτο φυγής. Επίσης δεν έχω κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνω την φυγή μου ή κατά το παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκα ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής και από την συνδρομή των ανωτέρω στοιχείων προκύπτει σκοπός φυγής μου.

Δεν έχω απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοιες πράξεις από τις οποίες να προκύπτει η πιθανότητα πως αν αφεθώ ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξω και άλλα εγκλήματα. Λάβετε δε υπόψη το γεγονός πως και εγώ ως μετανάστης κατέφτασα στην Ελλάδα πριν τριάντα χρόνια και διατηρώ αισθήματα φιλευσπλαχνίας για τους μετανάστες και σε καμία περίπτωση δεν οδηγήθηκα από ρατσιστικά κίνητρα στις πράξεις μου.

Επειδή από την επισκόπηση των ανωτέρω άρθρων προκύπτει πως η προσωρινή κράτηση αποτελεί το έσχατο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού το οποίο επιβάλλεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν δεν επαρκούν τα υπόλοιπα ηπιότερα μέτρα που προβλέπει ο νόμος.

Επειδή με την επιβολή της προσωρινής κράτησης σε βάρος μου παραβιάζεται η αρχή της αναγκαιότητας και της απαγόρευσης του υπέρμετρου.

Επειδή η επιβολή περιοριστικών όρων στην περίπτωσή μου κρίνονται επαρκείς για την προώθηση των σκοπών της ποινικής προδικασίας και υπάρχει γνωστή διαμονή μου στη χώρα .

Ζητώ να αφεθώ ελεύθερος, σε κάθε περίπτωση με κατά την κρίση σας όρους , που θα εξασφαλίσουν την παρουσία μου στο δικαστήριο ακόμα και τον κατ΄ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση».

 

Μοιραστείτε το