Search

Αλεξανδρούπολη: «Πράσινο Φως» για Ακινητοποίηση ΙΧ με Καρφιά – Τι αναφέρει έγγραφο της Εισαγγελίας

«Πράσινο Φως» άναψε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αλεξανδρούπολης, καθώς με έγγραφό της επιτρέπει ως έσχατη λύση, την ακινητοποίηση ΙΧ λαθροδιακινητών με καρφιά .

Το έγγραφο παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, και αναφέρει πως η εισαγγελία με αυτό τον τρόπο, επιτρέπει στις Αρχές την ακινητοποίηση ΙΧ οχημάτων με χρήση καρφιών αν κρίνουν πως πρόκειται για διακίνηση μεταναστών.

“Η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης του κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Επιπρόσθετα, στο εν λόγω έγγραφο, σημειώνεται πως  “για την αντιμετώπιση των κινούμενων αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα πορείας, η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης του κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση πάντοτε υπό το πρίσμα της Αρχής της αναλογίας και της στάθμισης των επαπειλούμενων αγαθών επιβεβλημένη”.

Όσο για τους οδηγούς επί της Εγνατίας Οδού, στο έγγραφο υπογραμμίζεται πως για την οδήγηση των λαθροδιακινητών στο αντίθετο ρεύμα, θα μπορεί να χρησιμοποιείται το 112, ώστε να προειδοποιούνται με αυτόν τον τρόπο, πως κάποιο όχημα κινείται ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο.

Μοιραστείτε το