Search

Αλεξανδρούπολη: Σε απολογία δύο παιδαγωγοί – Καταγγελίες ότι έκλειναν 3χρονα σε σκοτεινή αποθήκη

Κλήση σε απολογία θα λάβουν τη Δευτέρα οι δυο γυναίκες παιδαγωγοί  παιδικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη που σύμφωνα με την καταγγελία γονέων τρίχρονης μαθήτριας που φοιτά σε αυτό, φέρονται να έκλειναν τους μικρούς μαθητές για συνετισμό στην αποθήκη του σχολείου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως. Ξαφνιασμένος ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Σε πρόχειρη έγγραφη απολογία της, η μια εκ των δυο παιδαγωγών,  αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών, για να ηρεμούν. Πολλά από αυτά, μάλιστα, όπως αναφέρει στην πρόχειρη απολογία της, συνετίστηκαν.

Από την πλευρά του, ο δήμος Αλεξανδρούπολης, εξέδωσε ανακοίνωση, κατά την οποία εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δεν συνάδουν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσω μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών.
ΕΔΕ διέταξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ήδη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ και οι δυο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το σχολείο, το συγκεκριμένο τμήμα του οποίου έχει κλείσει, με τα παιδιά να έχουν μοιραστεί σε άλλες τάξεις . Ήδη 5-6 οικογένειες παιδιών από το συγκεκριμένο τμήμα του δημοτικού παιδικού σταθμού έχουν καταθέσει μήνυση για ανάλογες μεταχειρίσεις στα παιδιά τους.

 

Μοιραστείτε το