Search

Αλεξανδρούπολη: Στο δημόσιο το κτήριο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

Προχωρά η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του κτιρίου του Εθνολογικού Μουσείο Θράκης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο από το 2019, προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να αποδοθεί στο δημόσιο.

Η νεότερη εξέλιξη γύρω από αυτή την υπόθεση, έρχεται μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και τη σχετική απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με την οποία απορρίφθηκε ένσταση που κατέθεσαν οι δύο «φερόμενοι ως ιδιοκτήτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται. Η ένσταση στρέφονταν κατά της απόφασης του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, από τον περασμένο Ιούνιο, με τη οποία προβλέπονταν η αναγκαστική απαλλοτρίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού του, χαρακτηρισμένου ως μνημείου, ακινήτου επί της οδού 14ης Μαΐου 63, στο οποίο εδώ και 21 χρόνια στεγάζεται το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Η ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, Αγγελικής Γιαννακίδου μιλώντας στην Δέλτα Τηλεόραση χαιρέτισε την απόφαση του υπουργείου πολιτισμού τονίζοντας ότι είναι μια σημαντική απόφαση καθώς η Αλεξανδρούπολη θα αποκομίσει πολλά οφέλη από την απόφαση αυτή με την οποία το μουσείο σαν χώρος κατατάσσεται πλέον στα μνημεία της περιοχής.

Μοιραστείτε το