Search

ΑΜΘ: Στα “κόκκινα” οι κτηνοτρόφοι από τη συνάντηση στο υπουργείο

Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ,  με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, τους γ.γραμματείς κ .Μπαγινέτα και και κ. Καλογήρου, με συνεργάτες του υπουργείου για τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου της επερχόμενης ΚΓΠ, όπως ο καθηγητής κ. Κλωνάρης.

Δυστυχώς γι’ ακόμα μια φορά όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας μας, το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν απογοητευτικό, αφού ο υπουργός και το επιτελείο του, δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελληνική κτηνοτροφία και πράττουν αντίθετα από το συμφέρον της κτηνοτροφίας της πατρίδας μας και την κοινή λογική.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας, μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση, κάνει μάλιστα λόγο για απότομη αντίδραση από πλευράς του Υπουργού, που κατηγόρησε κτηνοτρόφο που ήταν παρών στη συνάντηση για λαϊκισμό.

Ο κ. Δημόπουλος σημειώνει ότι οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας περιμένουν τον υπουργό να τηρήσει την υπόσχεση του και να βρεθεί στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας κάνει λόγο για ερήμωση των χωριών και πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κτηνοτρόφων.

Οι κτηνοτρόφοι μεταξύ άλλων θέτουν τα εξής ερωτήματα στον Υπουργό:

Γιατί δεν έχει παταχθεί μέχρι σήμερα η αισχροκέρδεια στο κόστος των ζωοτροφών, στην ενέργεια και στα καύσιμα;

Γιατί δεν ενισχύετε με σοβαρά ποσά την κτηνοτροφία λόγω του παρατεταμένα υψηλού κόστους των ζωοτροφών και γιατί προσπαθείτε με τα ψίχουλα που μας δώσατε, να πείσετε την κοινή γνώμη και όλους εμάς, ότι μας ενισχύσατε σημαντικά;

Γιατί δεν τιμωρείτε με αποτρεπτικά πρόστιμα τις ελληνοποιήσεις σε κρέας και γάλα και τη νοθεία στη φέτα;

Γιατί επαφίεστε στη συγκυρία των ακριβών τιμών σε γάλα και κρέας στο εξωτερικό, που κάνουν ασύμφορη την εισαγωγή τους και δε δημιουργείτε ένα σοβαρό μηχανισμό ελέγχου;

Γιατί διατηρείτε τα ιστορικά δικαιώματα μέχρι το 2026;

Μοιραστείτε το