Search

Αντιδράσεις Ομοσπονδίας κυνηγών στον Έβρο για την απαγόρευση του κυνηγιού

Παρέμβαση στα αρμόδια Υπουργεία ώστε να αρθεί η απαγόρευση του κυνηγιού στην εκτός των καμένων, περιοχή του Έβρου ξεκίνησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης μέσα εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα.

Πάνω από 4.500 χιλιάδες κυνηγοί του νομού διαμαρτύρονται για την «βιαστική και άδικη» όπως αναφέρουν απόφαση να μην επιτρέπεται το κυνήγι σε όλο το νομό ακόμα και στο νησί της Σαμοθράκης.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΜΑΘ (Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης) δασολόγος Σκορδάς Κυριάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας έκανε λόγο για «μια οριζόντια απόφαση του Υπουργού που δεν συνάδει με το πώς αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές και οι περιοχές όσον αφορά την θήρα. Ένα μέτρο που δεν προσφέρει τίποτα στην διαχείριση και προστασία των ειδών άγριας πανίδας».

Όπως υποστηρίζει, «αυτό αδικεί τους κυνηγούς του Έβρου που από την αρχή ήταν στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης και συνεχίζουν να είναι στο πεδίο, προσφέροντας τροφή στα είδη αυτά».

Μόνο η ΚΟΜΑΘ διέθεσε ποσό ύψους 15.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

Η εκστρατεία της ΚΟΜΑΘ βασίζεται σε μια πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από τις πρόσφατες επιτόπιες επισκέψεις επιστημονικών συνεργατών της ΚΟΜΑΘ, της ΚΣΕ και της Δ ΚΟΣΕ και η οποία εστάλη στο αρμόδιο Υπουργείο. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η καμένη περιοχή του νομού καλύπτει μόνο το 22% της έκτασης του και ότι υπάρχουν περισσότερα από 60.000 χλμ. άκαυτα σημεία σε μήκος και αλλά 40.000 χλμ. σε πλάτος.

«Ζητάμε να εφαρμοσθεί ο νόμος» τόνισε ο κ Σκορδάς, «να γίνει η οριοθέτηση των καμένων εκτάσεων της πυρκαγιάς και να επιτραπεί το κυνήγι εκτός αυτής, όπως συμβαίνει και αλλού. Το γεγονός ότι είναι η μοναδική δραστηριότητα που εθίγη για την ΠΕ Έβρου δημιούργησε από την μια έναν υπέρμετρο συνωστισμό στην γειτονική Ροδόπη και από την άλλη οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό των Κυνηγετικών Συλλόγων τη περιοχής αλλά και όσων επιχειρήσεων βασίζονται στη θήρα».

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι απουσιάζουν οι κυνηγοί από το Δέλτα του Έβρου συμπλήρωσε. «Ήδη οι μισοί κυνηγοί του νομού δεν έχουν εκδώσει άδεια κάτι που θα οδηγήσει τους συλλόγους σε αδυναμία στήριξης του προσωπικού τους, γραμματεία θηροφυλακες, κλπ., κάνοντας δύσκολη την επιβίωση τους».

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το