Search

Από Λάρνακα… Αλεξανδρούπολη: “Αναβίωση” της πτήσης ζητούν οι επιχειρηματίες

Την “αναβίωση” της απευθείας εβδομαδιαίας πτήσης μεταξύ Λάρνακας και Αλεξανδρούπολης, εισηγείται ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου και Ελλάδας. O Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωσήφ Ιωσήφ ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ήδη έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες, σημειώνοντας τα οικονομικά και εμπορικά οφέλη που ενδεχομένως να προκύψουν.

“Υπάρχει ενδιαφέρον από Κύπριους να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν την περιοχή. Υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπάρχουν Ελλαδίτες φοιτητές από αυτή την περιοχή στην Κύπρο. Υπάρχει επίσης ένας μικρός αριθμός εργαζομένων και ο ανθρώπινος παράγοντας που μπορεί να διακινηθεί.”

Υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτελούνταν και ότι καταργήθηκε με το “λουκέτο” στην αεροπορική εταιρεία.

“Για να είναι βιώσιμο, εισηγούμαστε να γίνεται μια φορά την εβδομάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι για να δούμε πως θα πάει.”Ο κύριος Ιωσήφ σημείωσε ότι οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τον συγκεκριμένο προορισμό διακινούνται σήμερα μέσω Αθηνών ή Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί αντικίνητρο για τον τουρισμό.

“Εμείς στηρίζουμε αυτή την πρόθεση, όπως έγινε και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, παρόλο που δεν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποιο κονδύλι από την ΕΕ. Μπορεί όμως οι αεροπορικές να συνδέσουν αυτή την πτήση με κάποιο άλλο προορισμό”

Αφορμή για την υποβολή της πρότασης αποτέλεσε πρόσφατη επίσκεψη των επικεφαλής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κύπρο, κατά την οποία έγιναν παρουσιάσεις για ευκαιρίες ανάπτυξης και επένδυσης σε επιχειρηματικούς και τουριστικούς παράγοντες.

“Κοντά είναι η Θάσος και η Σαμοθράκη που αρκετοί Κύπριοι τις επιλέγουν για διακοπές και αυτό που μας είπαν οι τουριστικοί πράκτορες ότι μπορούν να βάλουν εκδρομές. ‘Οποια εταιρεία το αναλάβει θα έχει ένα δεδομένα πελατολόγιο”

 

 

Μοιραστείτε το