Search

“Δώρο Ζωής” από τη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Α.Ε., συνεχίζει αδιάλειπτα την υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και ιδιαίτερα των παιδιών, τα οποία αποτελούν το μέλλον μας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Α.Ε., δώρισε έναν απινιδωτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης “Χρόνης Αηδονίδης” .

 

Η δωρεά, εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Α.Ε. με κοινωνικό αποτύπωμα, εφαρμόζοντας πρακτικές που προάγουν την ενίσχυση αισθήματος ασφάλειας τόσο στο  σχολικό περιβάλλον όσο και στη γύρω περιοχή.

 

Πεποίθηση της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης Α.Ε,  είναι πως η δημιουργία συνθηκών για τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στο σχολικό περιβάλλον, είναι επιβεβλημένη.

Πρόκειται για έναν απινιδωτή με προδιαγραφές κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον.

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 350.000 άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή ανακοπή, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στην επιβίωση θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας ότι η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου, με τα ποσοστά σχετικής εκπαίδευσης για παροχή Πρώτων Βοηθειών στη χώρα μας να είναι ιδιαιτέρως χαμηλά,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, διοργάνωσε σειρά δράσεων ενημέρωσης – σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών,  σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που περιλαμβάνουν την ευαισθητοποίηση, την επιμόρφωση και πιστοποίηση στις Πρώτες Βοήθειες, στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση Απινιδωτή.

 

Στην περίπτωση της ανακοπής, η άμεση έναρξη ΚΑΡΠΑ και η χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) από εκπαιδευμένους πολίτες μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά, μπορεί να σώσει έως και 100.000 καρδιές ετησίως.

Ο απινιδωτής θα βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία, στο χώρο του Σχολείου και θα είναι προσβάσιμος για την κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται στο σχολείο , αλλά και για οποιαδήποτε άλλη έκτακτη περίσταση από οποιονδήποτε συμπολίτη μας διαμένει στην περιοχή και έχει την ανάγκη χρήσης του, σε ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Κατά την τελετή παράδοσης του απινιδωτή από τη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Α.Ε., το παρών, έδωσαν ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο Προϊστάμενος της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, Μαρίνος Κωνσταντινίδης, Διασώστες του ΕΚΑΒ Θράκης, Εκπαιδευτικοί, καθώς και Μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. 

Μοιραστείτε το