Search

Εκτός κινδύνου παιδιά και εργαζόμενοι του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης δεν κινδυνεύουν από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, αλλά είναι πολύ ταλαιπωρημένα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Την Κυριακή, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στις δημοτικές κατασκηνώσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Στη συνέχεια, όπως ήταν εδώ και καιρό προγραμματισμένο, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Ramada Plaza της εταιρείας Θράκη Παλλάς ΑΕ στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν προσκεκλημένα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ωστόσο, οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά υποχρέωσαν τα παιδιά και τους εργαζομένους χθες, Δευτέρα, στις 3 τα ξημερώματα, να επιστρέψουν από το ξενοδοχείο στο Παιδικό Χωριό όπου ήταν καλύτερη η κατάσταση. Όμως εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που παραμένουν στην περιοχή, οι υπεύθυνοι των Παιδικών Χωριών SOS αποφάσισαν να μεταφέρουν τα παιδιά από την Αλεξανδρούπολη στο Παιδικό Χωριό στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η Εγνατία οδός είναι κλειστή λόγω των πυρκαγιών, η μετακίνηση έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο, Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Μοιραστείτε το