Search

Εβρος: 200 περίπου παράνομοι μετανάστες με πολλά παιδιά στον Κάθετο Άξονα στη γέφυρα του Άρδα

200 περίπου παράνομοι μετανάστες πέρασαν το πρωϊ τη γέφυρα του Άρδα, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, μεταξύ  Μαρασίων και Καστανεών

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και έσπευσαν στο σημείο, ενώ σύμφωνα με το Ράδιο Έβρος στην Ορεστιάδα, πρόκειται για πολυπληθής ομάδα, με πολλά παιδιά

Παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφος 3 μηνών έως και έφηβοι, συνοδεία ενηλίκων μελών των οικογενειών τους και άλλων ατόμων, βρίσκονταν εκεί, αναμένοντας τη μετάβασή τους σε ασφαλές μέρος για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη σύνθεση της συγκεκριμένης πολυπληθούς ομάδας ατόμων που έφτασε στην Ελλάδα περνώντας παράνομα τα σύνορα – άγνωστο πώς με τόση επιτήρηση – είναι σύμφωνα με μαρτυρίες και ένα παιδί με σύνδρομο Down, ένα άτομο με αναπηρία (με προσθετικό μέλος), βρέφος 3 μηνών, αλλά και δεκάδες παιδιά, γυναίκες και άντρες.

Στην πλειοψηφία τους φαίνεται πως είναι Συριακής καταγωγής, ελάχιστοι δε και από το Πακιστάν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ μετά την καταγραφή.

Άπαντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Χειμώνιο Ορεστιάδας και από κει στις προσφυγικές δομές του Φυλακίου, στο ΠΡΟΚΕΚΑ και το ΚΥΤ. Δείτε όσα μετέδωσε το Ράδιο Έβρος από το σημείο, τη στιγμή της επιβίβασης των πρώτων γκρουπ, αλλά και την αναμονή των υπολοίπων 100 περ. ατόμων επί του οδοστρώματος (ζητούμε την κατανόησή σας για την – εκ παραδρομής – κάθετη λήψη του βίντεο).

Με πληροφορίες από το radioevros.gr

Μοιραστείτε το