Search

Έβρος: Απογοητευμένοι οι πρόεδροι Δικαίων και Λαβάρων από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ

Μεγάλη είναι η αγωνία και  η απογοήτευση που διακατέχει τους κάτοικους των δύο περιοχών του Έβρου στα Δίκαια και τα Λάβαρα, που από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν  κλείνουν τα δυο υποκαταστήματα ΕΛΤΑ που υπήρχαν στην περιοχή

Τόσο η κ Ανθούλα Ουζούνη πρόεδρος των Λαβάρων όσο και ο κύριος Μπιτσακίδης Νίκος των Δικαίων αναρωτιούνται στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τι άλλο έχει απομείνει στα χωριά τους που να δίνει μια στάλα αισιοδοξίας στους κατοίκους.

Δυο υποκαταστήματα που λειτουργούσαν και στις δυο περιοχές από μια ημέρα την εβδομάδα για δυο περίπου ώρες, εξυπηρετώντας όμως στα Λάβαρα  τρία μεγάλα χωριά 1000 κατοίκων και πολλά χωριά του Ορεινού Όγκου σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το χωριό.

Στα Δίκαια  μια περιοχή συνταξιούχων κατά 70 με 80% τα χωριά που εξυπηρετούνταν ήταν 17 και οι κάτοικοι ξεπερνούν τους 4.000

Δυσάρεστη βέβαια η εικόνα μέσα σε όλα αυτά, της αλληλογραφίας που πετιέται πρόχειρα στα  μπακάλικα της περιοχής όπου τις περισσότερες φορές  χάνονται.

Τώρα που η πρόεδρος των Λαβάρων αποφάσισε να στήσει γραμματοθυρίδες τώρα κλείνει και η μοναδική υπηρεσία που υπήρχε.

Με την νέα κατάσταση όπως λέει ο πρόεδρος των Δικαίων  ένας συνταξιούχος του ΟΓΑ για να μπορέσει να πάρει την σύνταξη των 400 ευρώ θα πρέπει να μισθώσει ταξί για την Ορεστιάδα και αυτό θα του κοστίσει 50 ευρώ .Άρα η σύνταξη για τον κάτοικο του Τριγώνου μειώνεται στα 350 ευρώ.

Δεν έχουν το κουράγιο οι συγχωριανοί μας,  δηλώνουν με έμφαση οι δυο πρόεδροι.

Οι αποστάσεις μεγάλες οι συγκοινωνίες λιγοστές και δαπανηρές και η αγανάκτηση θα τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τα χωριά τους.

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το