Search

Εβρος: Χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης από τους Μουσουλμάνους του Μ.Δερείου για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Διδυμοτείχου, οικισμοί του Έβρου, στους οποίους κατοικούν πολλοί Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας.

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, οι κάτοικοι , κατάφεραν να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια και χρήματα ώστε να βοηθήσουν από το δικό τους μετερίζι τους σεισμόπληκτους της γειτονικής Τουρκίας.

Στο Μεγάλο Δέρειο ο πρώην Αντιδήμαρχος, Κότσα Γιουσούφ, μέλος της Βακουφικής επιτροπής του χωριού, σε ανάρτηση του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης καλούσε τους πιστούς μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Τζαμί Büyüky Dervent να καταθέσουν χρήματα για την βοήθεια των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία.

Ο ίδιος μίλησε προκαταβολικά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας λέγοντας πως η βοήθεια θα συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες και πως πάντα σε περιπτώσεις πλημμυροπαθών σεισμοπαθών πυροπαθών είναι έτοιμοι να συνδράμουν

Το κάλεσμα γίνεται την Παρασκευή διότι συγκεντρώνεται ο περισσότερο κόσμος στους χώρους προσευχής. Για το Μέγα Δέρειο μια συνηθισμένη Παρασκευή συγκεντρώνει 100 πιστούς, αυτή θα είχε σίγουρα περισσότερους και αυτό είναι ενθαρρυντικό στον αγώνα που κάνουν.

«Είθε ο Αλλάχ να δεχτεί τη βοήθεια που κάναμε και θα κάνουμε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση -κάλεσμα.

 

 

Με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το