Search

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έκτη μέρα μάχης στο πύρινο μέτωπο – Συνεχίζει να κατακαίγεται και η Ροδόπη

Συνεχίστηκε όλη τη νύχτα η μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα.

Οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης θα περάσουν 6η συνεχόμενη νύχτα αγωνίας, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία και για τη Ροδόπη, όπου έφτασαν οι φλόγες το βράδυ της Τετάρτης (23.08.2023).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο παραμένει μεγάλο και στο σημείο επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά κινείται νότια και βρίσκεται μέσα σε οικισμούς της Ροδόπης, αλλά και έξω από τον οικισμό της Συκορράχης, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, το βράδυ της Τετάρτης, η φωτιά καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και όλη η περιοχή είναι στα πρόθυρα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, η φωτιά κινείται προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας.

Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου για δύο περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

– Περιφέρεια Αττικής

Μοιραστείτε το