Search

Φωτιά στον Έβρο: Αλαλούμ με την αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών των πυρόπληκτων

Αλαλούμ επικρατεί με τις αναστολές στις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές των πυρόπληκτων στον Έβρο, καθώς όπως λένε αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου που επί 17 συνεχόμενα 24ωρα κατέκαψαν τα πάντα στο πέρασμά τους τόσο στο δήμο Αλεξανδρούπολης και το δήμο Σουφλίου .

Τον Σεπτέμβριο του 2023, δόθηκε εξάμηνη αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών στους πυρόπληκτους της Αλεξανδρούπολης, με τους οικονομολόγους του Έβρου, να δίνουν αγώνα ώστε να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση και οι τέσσερις δημοτικές ενότητες του Σουφλίου.

Χρειάστηκαν μήνες από τότε, ώστε να ενταχθούν και οι εν λόγω περιοχές στην αναστολή, κάτι που τελικώς επετεύχθη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στις 29 Φεβρουαρίου του 2024, τα ποσά που δεν πληρώθηκαν, έγιναν απαιτητά στο σύνολό τους και επιπλέον την 1η Μαρτίου 2024 προστέθηκαν και οι προσαυξήσεις  και μάλιστα μόλις την προηγούμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου 2023, έγινε κοινοποίηση των κατασχετηρίων από τις τράπεζες για το σύνολο μάλιστα των ποσών που δεν είχαν αποληρωθεί.

Το τραγικό της υπόθεσης μεταξύ άλλων, είναι το γεγονός πως οι πυρόπληκτοι που κλήθηκαν τόσο βίαια να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του εξαμήνου, όσοι εξ αυτών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή, βρέθηκαν με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς και αυτό δεν αφορά μόνον αυτούς αλλά και τους συνδικαιούχους τους….

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, πως ακόμα κι αν προχωρήσουν σε ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλόμενων ποσών, το κατασχετήριο των τραπεζικών λογαριασμών παραμένει σε πλήρη ισχύ.

Δήλωση για το θέμα μάλιστα, έκανε νωρίτερα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης:

“Η αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος. Το ζούμε καθημερινά σε όλα τα επίπεδα.

Μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι λίγα 24ωρα μετά τη λήξη της εξάμηνης αναστολής ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών στους πυρόπληκτους του Έβρου, τα ποσά έγιναν άμεσα απαιτητά, προστέθηκαν οι προσαυξήσεις και έγινε κοινοποίηση κατασχετηρίων στις τράπεζες.

Το αποτέλεσμα; Οι λογαριασμοί των ανθρώπων δεσμεύθηκαν, κλείδωσαν και μάλιστα όπως γίνεται πλέον, για όλους τους συνδικαιούχους”.

Μοιραστείτε το