Search

Η έναρξη του κυνηγιού στον Έβρο έφερε αντιδράσεις! – Στο “δρόμο” τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησε το κυνήγι στον Έβρο, με τη νέα τροποποίηση της ρυθμιστικής απόφασης θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2023-2024 να επιτρέπει εξολοκλήρου το κυνήγι στο Βόρειο τμήμα του νομού, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει το ίδιο και στο νότιο τμήμα του Έβρου, αφού πράσινο φως έχει δοθεί μόνο για τον αγριόχοιρο.

Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει σε διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, καθώς θεωρούν άδικη την απόφαση του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας με την απαγόρευση του κυνηγιού στον υπόλοιπο Έβρο πλην του βορρά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κυνηγών της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ιδιομορφία, καθώς τόσο ο λαγός όσο και το ζαρκάδι, δεν απομακρύνονται από τα μέρη που ζουν, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα λόγω υπερπληθυσμού . Παράλληλα, χαρακτήρισε άκρως προσβλητικά τα όσα συμβαίνουν, αναφορικά με την απαγόρευσης της θήρας.

Όπως αναφέρει κ.Τερζής μετά την απόφαση του Υπουργού η αυριανή ημέρα φαίνεται να είναι αβέβαιη καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μπουν ακόμα και λουκέτα στους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής

Ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου δε διστάζει να ρίξει τα βέλη στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά προσβάλει τους βουλευτές του Έβρου χαρακτηρίζοντας παράλληλα “διασυρμό” την εν λόγω απόφαση

Μοιραστείτε το