Search

Κακοκαιρία: Επιμένουν τα έντονα φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων, με χαλαζοπτώσεις, καθώς και με χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές, που ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 16:40 καταγράφηκε στα Βίλια και ήταν ίσο με 68 χιλιοστά, ενώ σημαντικά ύψη καταγράφηκαν και στο νομό Λακωνίας. Από χθες το βράδυ η κακοκαιρία προσέγγισε το Ανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις παραπάνω περιοχές όσο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αγαίου, ενώ από σήμερα το πρωί θα μετατοπιστούν σταδιακά προς τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και να ενημερώνονται για την κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την Αστυνομία.

Μοιραστείτε το