Search

Κάλεσμα των Εργατικών Σωματείων σε Απεργία κατά του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 21 Σεπτέμβριου, στις 10:30πμ, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ενώ στον Έβρο, όπως και σε άλλες περιοχές της χωράς, μετράμε ακόμα τις καταστροφές από τις μεγάλες πυρκαγιές και ο λαός μας αγωνιά για τον χειμώνα που έρχεται, ενώ στη Θεσσαλία μετράμε ακόμα νεκρούς και χωριά θαμμένα στη λάσπη, η φτώχεια και η ακρίβεια θερίζει, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος!

Μπροστά στη λαχτάρα της να υλοποιήσει γρήγορα το αντιλαϊκό της έργο για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει τη χώρας μας.

Το νέο τερατούργημα – νομοσχέδιο νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειά την ήμερα, τις συμβάσεις μηδενικών όρων , τις συμβάσεις “κατά παραγγελία”, την 6ήμερη εργασία.  Απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και νομοθετεί όρους
σύγχρονης σκλαβιάς.

Είναι εξοργιστικό να μας παρουσιάζει η κυβέρνηση ως δικαίωμα και επιλογή μας τις 13 ώρες την ήμερα σε περισσότερους από ένα εργοδότη. Αλήθεια ποιος γονιός, ποιος νέος άνθρωπος θέλει να  δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και γιατί; Αν όχι για να εξασφαλίσει ένα εισόδημα που θα του επιτρέπει να ζει και να καλύπτει βασικές του ανάγκες.

Είναι προκλητικό να μας λέει ότι η δουλειά όποτε, όπως και όσο θέλει η εργοδοσία είναι πραγματικότητα και με το νομοσχέδιο, την νομιμοποιεί για να “προστατεύσει” τους εργαζόμενους και να πατάξει την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Η εργοδοτική ασυδοσία που βιώνουμε καθημερινά, συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων.

Και επειδή ο μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν απαιτεί και  σιγή νεκροταφείου,  το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με επιβολή  προστίμων και ποινή φυλάκισης, σε όσους ασκήσουν «ψυχολογική πίεση» ή εμποδίσουν τους απεργοσπάστες, να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς.

Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική!

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για την οποία διαχρονικά ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, επιχειρηματικοί όμιλοι, μόνο τα τελευταία χρόνια έχει γεννήσει τεράστιες καταστροφές όπως στον Έβρο, τα Τέμπη, τη Θεσσαλία, νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, φτώχεια και ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας. Είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και όλο το λαό δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως αποδείξαμε από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών στα μέτωπα της φωτιάς.

Μαζί με το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημμύρες, οργανώνουμε την αντίσταση μας:

 Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

 Σταθερή και μόνιμη εργασία, Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς
και στα μεροκάματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο

 Για 100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

 Για μέτρα και έργα προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού και του
περιβάλλοντος.

ΟΙ ΖΩΕΣ μας ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ τους!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ –
ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ  ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΕΒΡΟΥ

Μοιραστείτε το