Search

Κατέπεσαν οι κατηγορίες για τα μέλη της “εγκληματικής οργάνωσης” & διακίνησης ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη

Κατέπεσαν οι κατηγορίες για τα μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η πλειοψηφία των κατηγορουμένων της “ηχηρής” υπόθεσης που απασχόλησε έντονα την πρωτεύουσα του Έβρου και όχι μόνο.

Ήταν το 2016, πριν από 7,5 χρόνια, όταν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Βέροια,  Έδεσσα,  Σκύδρα, Σαντορίνη και Μύκονο, συνελήφθησαν συνολικά τριάντα δύο (32) άτομα ηλικίας από 22 έως 57 ετών, ως μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απόπειρα ανθρωποκτονίας .

Μεταξύ άλλων τότε, κατασχέθηκαν πάνω από 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, φυτό κάνναβης, 40 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, 38 μεταλλικά και πέτρινα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, 76 αρχαία νομίσματα, 2 συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, περίστροφο, 2 πιστόλια (αεροβόλο και κρότου), σιδερογροθιά, 2 σπρέι πιπεριού, 14 οχήματα και το χρηματικό ποσό των 30.625 ευρώ .

Οι συλληφθέντες τότε, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, με αρκετούς εκ των οποίων, να προφυλακίζονται για 18 μήνες και σήμερα πια το Εφετείο Θράκης, να τους κρίνει αθώους.

Για την υπόθεση μίλησε αποκλειστικά στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και στην Κατερίνα Καλεντερίδου, ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, του οποίου ο εντολέας αφού προφυλακίστηκε για 1,5 χρόνο, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης που αφορά την εξάρτηση του στις ναρκωτικές ουσίες και όχι την διακίνηση ούτε βέβαια και την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μοιραστείτε το