Search

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Eris – Ανησυχητικές οι προβλέψεις για τον χειμώνα

Από τις 20 Ιουλίου, τα κρούσματα κορονοϊού  έχουν εκτοξευτεί και αφού αφορά τόσο ενδονοσοκομειακές συρροές όσο και ενδοοικογενειακές λοιμώξεις.

Οι ειδικοί, τονίζουν πως το γεγονός  οφείλεται στη νέα παραλλαγή Eris.

Από τα 2-3 περιστατικά, ξαφνικά η διασπορά του κορονοϊού δεκαπλασιάστηκε. «Σήμερα έχουμε 12 και είχαμε και δύο διασωληνώσεις, έναν ενήλικα και ένα παιδάκι», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι η παραλλαγή Eris μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα το χειμώνα αλλά για την ώρα δεν πιέζει το σύστημα υγείας. Δείχνει, όμως, ότι ο κορονοϊός δεν είναι ένας εποχικός ιός.

Η παραλλαγή Eris έχει ήδη εντοπιστεί σε 45 χώρες και η Ελλάδα είναι μια απ’ αυτές! Ο κορονοϊός δεν είναι ένα εποχικός ιός και καθώς όλα δείχνουν, το χειμώνα τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, εισαγωγών, διασωληνωμένων και θανάτων και αυτό οφείλεται στη νέα παραλλαγή ERIS που βρήκαμε και στο δικό μας εργαστήριο στην Κρήτη, στα τέλη του Μάη. Και τώρα, έχει δεκαπλασιαστεί είναι στο 20% με 30% των περιπτώσεων», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που εικάζει ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να έχει ήδη επικρατήσει, αλλά δεν έχει αποτυπωθεί γιατί έχει μειωθεί η επιτήρηση! «Δεν στέλνονται πλέον μοριακά για να βρίσκουμε τα γονιδιώματα, αλλά πιθανότατα αυτό το οποίο προκάλεσε συρροές στη Μεγάλη Βρετανία και αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία, είναι κι αυτό Eris».

Μοιραστείτε το