Search

Μάστιγα οι επιθέσεις σκύλων από την αρχή της χρονιάς – Ζουν με τον φόβο οι πολίτες

Οι επιθέσεις από αδέσποτους σκύλους αποτελούν ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλές πόλεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Αλεξανδρούπολης. Οι αιτίες μπορεί να είναι ποικίλες, συμπεριλαμβανομένης της υπερπληθυσμίας των αδέσποτων ζώων, της έλλειψης κατάλληλης φροντίδας και ελέγχου από τις τοπικές αρχές, καθώς και των κοινωνικοοικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι καταγγελίες πολιτών που φτάνουν στις αρχές , με τις υποθέσεις να μην έχουν καμία εξέλιξη…

Οι τοπικές αρχές συχνά αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η έλλειψη πόρων και υποδομών για τη διαχείριση του προβλήματος, καθώς φαίνεται πως υπάρχει δυσκολία στον εντοπισμό λύσεων που θα ικανοποιούν τόσο τους κατοίκους όσο και την ευημερία των ζώων.

 

Καβάλα: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε 7χρονο μαθητή έξω από το σχολείο

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε  μαθητής δημοτικού σχολείου στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Το παιδί, σύμφωνα με την proininews.gr το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου την ώρα που αποχωρούσε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Ελευθερούπολης όπου φοιτά, δέχθηκε επίθεση από το σκυλί, το οποίο και τον δάγκωσε.

Το περιστατικό έγινε έξω από το σχολείο αλλά σε μικρή απόσταση από την είσοδο του. Οι γονείς συνόδευσαν το παιδί τους (ηλικίας 7 ετών) αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Αλεξανδρούπολη: Μαθητής στην Παλαγία κατέληξε στο νοσοκομείο όταν βρέθηκε κοντά σε “μάχη” σκύλων (BINTEO)

Μαθητής στην Παλαγία κατέληξε ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο νοσοκομείο όταν βρέθηκε κοντά σε “μάχη” σκύλων.

Το φαινόμενο με την συσσώρευση αδέσποτων ζώων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στον οικισμό, με τους γονείς να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Γιαννιτσά: Σκύλος δάγκωσε σε 6χρονο αγοράκι στο κεφάλι

Πριν από λίγες ημέρες, εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα 6χρονο αγοράκι στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, όταν δέχτηκε επίθεση από μεγαλόσωμο σκύλο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο 6χρονος να μεταφερθεί τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το παιδί, που είχε βγει βόλτα με το παππού και τη γιαγιά του, σταμάτησε στον δρόμο για να χαϊδέψει το αδέσποτο μεγαλόσωμο σκύλο, αλλά εκείνος του όρμησε και τον δάγκωσε στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Κουτούλας, μιλώντας στο Mega για το περιστατικό επεσήμανε πως «πολλοί το έχουν κάνει εύκολο το να εγκαταλείπουν το ζώο τους. Στρεφόμαστε κατά παντός υπευθύνου. Αυτό που θέλει η οικογένεια είναι να μην ξαναγίνει. Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο ζώο πάνω από 30 κιλά. Μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική μονάδα για να διαπιστωθεί μήπως ήταν άρρωστο το σκυλί. Βελτιώνεται η κατάσταση του παιδιού».

Βόλος: 13χρονη δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Ένα 13χρονο κορίτσι από το Βελεστίνο, δέχθηκε επίθεση από ένα αγριεμένο σκύλο. Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το ανήλικο κορίτσι επέστρεφε σπίτι με τα πόδια σε κεντρικό δρόμο του Βελεστίνου όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από τον σκύλο. Ο σκύλος την πέταξε κάτω και άρχισε να την δαγκώνει με την ίδια να καλεί σε βοήθεια.

Το κορίτσι σώθηκε από περίοικους που άκουσαν τις φωνές της και έσπευσαν να βοηθήσουν. Η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου από τον πατέρα της με ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί περιποιήθηκαν το τραύμα που έφερε στο γόνατό της και χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή.

Μοιραστείτε το