Search

Μεταλλευτική Θράκης: Ανανέωση μίσθωσης του μεταλλείου Σαπών – Ανησυχία για λειτουργία χρυσωρυχείου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Έβρου

Η Μεταλλευτική Θράκης, προχώρησε στην ανανέωση της μίσθωσης του μεταλλείου των Σαπών, γεγονός που εντείνει την ανησυχία μελών της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης και Έβρου για τη λειτουργία χρυσωρυχείου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το xronos.gr, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της, έκανε σαφείς αναφορές στις  τελευταίες εξελίξεις, όπως η συνάντηση με Τούρκους και Ρουμάνους οικολόγους σε Θεσσαλονίκη αλλά και στην ανανέωση της μίσθωσης του Δημοσίου μεταλλείου των Σαπών από την Μεταλλευτική Θράκης.

«Αποφασίσαμε να παρευρεθούμε στα Δημοτικά Συμβούλια Μαρωνείας – Σαπών και Αλεξανδρούπολης που θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν για το θέμα της μίσθωσης. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η μεταλλουργία χρυσού είναι καταστροφική για την περιοχή μας, δεν θέλουμε τέτοιου είδους “επενδύσεις” και ζητούμε από τα ΔΣ να διατρανώνουν την αντίθεση της κοινωνίας προς τις εταιρείες και να ψηφίσουν να μην γίνει καμία ανανέωση μίσθωσης από την εταιρεία» σημείωσε ο Ανέστης Στρατιάδης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη η χώρα μας να σταθεί “απέναντι” στη δημιουργία μεταλλείου χρυσού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα,  στην περιοχή του Ροζίνο στο Ιβάιλοβγκραντ, καθώς βρίσκεται στα 20 χιλιόμετρα δυτικά από το σημείο που ο ποταμός Ερυθροπόταμος εισέρχεται στην Ελλάδα, περνά μέσα από το Διδυμότειχο και καταλήγει στον Έβρο.

Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε  να οργανωθούν οι αντιδράσεις και να συγχρονιστούν με αυτές των Βουλγάρων.

Μοιραστείτε το