Search

Πράσινο φως από την ΠΑΜΘ για το παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου: Να περάσει στην κυριότητα της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Υπερ του να να περάσει στην κυριότητα της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως το παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου στον Μαϊστρο , γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε να απασχολεί την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως , την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία εδώ και 3,5 περίπου χρόνια.

Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο, δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης, είχαν λάβει κλήση να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να δώσουν εξηγήσεις καθώς κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος.

Σε βάρος των δημοτικών συμβούλων ασκήθηκε μήνυση από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, για την υπόθεση που αφορά στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου στον Μαΐστρο.

Το θέμα στη συνέχεια, συζητήθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στις 6 Σεπτεμβρίου με θέμα:
”Κρίση Ενστάσεων Πολεοδομικής Μελέτης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου Κοινωφελούς – ΚΦ «Θρησκευτικού Χώρου» (Αγ. Παϊσίου – περιοχή πλατανότοπος Μαΐστρου)​​ (Εισηγ. κ. Πορτοκαλίδης Κ.)”

Η ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως:

”Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως αποτελεί εκ του Νόμου Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Συνεπώς οφείλει και υποχρεούται να περιφρουρεί τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της. Ως εκ τούτου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως απέστειλε έγγραφο ερώτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως, με περιεχόμενο να διαγνωστεί υπό της Αρχής, εάν τυχόν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση του Νόμου από το Δημοτικό Συμβούλιο και εν όψει θετικής γνωμοδοτήσεως της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου”.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως”

Μοιραστείτε το