Search

Στο μοιραίο τρένο και η Θρακιώτισσα Λασκαρίνα: «Θέλω να βρεθεί ο υπαίτιος αλλά αυτή τη στιγμή έχω μόνο στεναχώρια και φόβο»

Είναι γεγονός πως μέσα στο τρένο της γραμμής Intercity που πραγματοποιούσε το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη ήταν πολλά νεαρά παιδιά και φοιτητές, που είτε επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, είτε πήγαιναν στην φοιτητική τους πόλη.

Στο εν λόγω τρένο επέβαινε κι η Κομοτηναία, Λασκαρίνα Πουλαράκη, η οποία, όπως μετέφερε στον «Χ» είναι καλά στην υγεία της. Η 23χρονη φοιτήτρια Πληροφορικής είχε πάει στην Αθήνα με την φίλη της για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, τα οποία ήταν στις 28 Φεβρουαρίου. Κατά την επιστροφή τους οι δύο φίλες επιβιβάστηκαν στο πέμπτο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

«Αρχικά δεν είχαμε καμία καθυστέρηση, το μόνο που παρατηρήσαμε ήταν ότι υπήρχε πάρα πολύς κόσμος μέσα στο τρένο», ανέφερε η φοιτήτρια. Σύμφωνα με την ίδια, το τρένο είχε σταματήσει πριν τη Λάρισα, μισή ώρα περίπου πριν τη σύγκρουση, γιατί όπως τους είχαν ενημερώσει υπήρχε κίνηση.

Το τραγικό του συμβάντος είναι ότι οι δύο φοιτήτριες έχουν φωτογραφίες που γελούσαν μέσα από το τρένο. «Εγώ κοιμόμουν τη στιγμή της σύγκρουσης, θυμάμαι να ξυπνάω από τον θόρυβο και να έχω μία βαλίτσα πάνω από το κεφάλι μου», ανέφερε η νεαρή φοιτήτρια. Οι αναταράξεις που ένιωσε ήταν αρκετές και κατάλαβε πως το βαγόνι είχε φύγει από τις ράγες και είχε πάρει μία κλίση. «Ακούσαμε τον ήχο αλλά δεν κατάλαβα πως κάπου συγκρουστήκαμε». Αυτό που θυμάται χαρακτηριστικά είναι οι φωνές, οι φλόγες έξω από το παράθυρο και οι καπνοί που υπήρχαν στην ατμόσφαιρα.

Οι νέοι με κίνδυνο τη ζωή τους περίμεναν να αδειάσουν όλα τα βαγόνια
Σημαντική όπως τόνισε ήταν η συνδρομή των νέων, οι οποίοι έσπασαν τα τζάμια του 5ου και του 6ου βαγονιού για να μπει οξυγόνο. Στη συνέχεια, πήδηξαν από το τρένο το οποίο είχε πάρει μία κλίση και βοηθώντας ο ένας τον άλλον, κόβοντας τα σύρματα που υπήρχαν στον δρόμο κατάφεραν να βγουν στην Εθνική Οδό. «Πολλοί τραυματίστηκαν με το που βγήκαν από το τρένο γιατί υπήρχε ύψωμα και χρειάστηκε να πηδήξουμε σε έδαφος που υπήρχαν πέτρες και γλιστρούσε», ανέφερε η Λ. Πουλαράκη.

Όσοι κατάφεραν και βγήκαν από το τρένο δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί και ήταν σε σοκ, σύμφωνα με την φοιτήτρια. Το πρώτο πράγμα που έκανε εκείνη ήταν να επικοινωνήσει με τους γονείς της, αφού λίγη ώρα πριν η μητέρα της την έψαχνε και δεν είχε προλάβει να της απαντήσει.

Μετά από ώρα, θυμάται να έρχεται το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. «Προσπάθησαν να μας κρατήσουν ψύχραιμους, αλλά δίπλα μας υπήρχαν άνθρωποι σε φορεία που δεν ξέραμε αν είναι ζωντανοί», πρόσθεσε.

Έπειτα με λεωφορεία, στα οποία έγινε η καταγραφή τους μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί αρκετοί επιβάτες βρέθηκαν με τους δικούς τους. Η ίδια και η φίλη της πήραν ταξί και γύρισαν σπίτι τους. Μαζί με τη φίλη της, άνοιξαν την τηλεόραση για να ενημερωθούν, καθώς δεν είχαν καταλάβει το μέγεθος του δυστυχήματος.

«Σωματικά δεν έχω ούτε γρατζουνιά, δεν χρειάστηκε να πάω στο νοσοκομείο», ήταν τα λόγια της και συμπλήρωσε πως το μόνο που ήθελε ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της.

«Δεν έχουμε όλοι μέσα μας θυμό για το συμβάν, θέλω να βρεθεί ο υπαίτιος αλλά αυτή τη στιγμή έχω μόνο στεναχώρια και φόβο»

Η νεαρή φοιτήτρια ανέφερε πως δεν ξέρει πόσο καιρό θα πάρει να σβηστούν αυτά που έζησαν από τις μνήμες τους. Αν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει θυμός για τα αίτια και τις συνθήκες του πολύνεκρου δυστυχήματος, η ίδια δεν νιώθει θυμό, «Δεν έχουμε όλοι μέσα μας θυμό για το συμβάν, θέλω να βρεθεί ο υπαίτιος αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω μόνο στεναχώρια και φόβο», ανέφερε.

 

 

 

Πηγή: xronos.gr

Μοιραστείτε το