Search

Θράκη: Σοβαρή καταγγελία του Ιλχάν Αχμέτ – Σχολείο αρνήθηκε να πάει εκπαιδευτικό ταξίδι στο Ευρωκοινοβούλιο υπό τον φόβο συνεπειών από το τουρκικό Προξενείο

Άλλη μια σοβαρή καταγγελία του Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά στην “τρομοκρατία” των ανθρώπων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Βουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή 2ΜΑΖΙ της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, Διευθυντής Μειονοτικού Γυμνασίου στη Ροδόπη, απέκρυψε τόσο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όσο και από τη Σχολική Εφορία, την πρόθεση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Παπανδρέου, να προσκαλέσει σε εκπαιδευτική εκδρομή σχολείο από την περιοχή στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, όπως είπε ο Ιλχάν Αχμέτ, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Ευρωβουλευτή με τον ίδιο για το θέμα και ο κ. Ιλχάν πρότεινε δίχως δεύτερη σκέψη, ένα από τα Μειονοτικά σχολεία.

Όταν όμως έφτασε η ώρα να κριθεί το τι θα γίνει από τον διευθυντή του εν λόγω σχολείου, τότε απλά ακούστηκε ένα μεγάλο ΟΧΙ, καθώς το ταξίδι θα γινόταν δευτερευόντως με πρωτοβουλία του Ιλχάν Αχμέτ, που αποτελεί “κόκκινο” πανί για του τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Ως εκ τούτου, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, ποιοι είναι αυτοί που βάζουν “φρένο” στην ισονομία και την ισοπολιτεία της περιοχής της Θράκης και μπαίνουν εμπόδιο στην εκπαίδευση και διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην περιοχή.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα :

 

Μοιραστείτε το