Search

Tην πρώτη θέση στην κατηγορία «Ταινίες Γυμνασίων» κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος

Tην πρώτη θέση στην κατηγορία «Ταινίες Γυμνασίων» κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο», που διοργανώθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Πρόκειται για τη 2η βράβευση του 4ου Γυμνασίου, καθώς είχε προηγηθεί η διάκρισή του και στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, όπου πήρε την Τρίτη θέση.

Η ταινία των μαθητών του σχολείου είχε θέμα την κακοποίηση, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, και στόχος της ήταν να μεταδώσει μήνυμα αντίδρασης σε κάθε μορφή βίας.

«Όσο περισσότερο αντιλαμβάνονται κάποιες καταστάσεις τα παιδιά, τόσο καλύτερα οι “κεραίες” τους τα βοηθούν να αποφύγουν τις κακοτοπιές», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Μιντσίδου, υπογραμμίζοντας την «εξαιρετική δουλειά που έκαναν μαθητές και καθηγητές» στη δημιουργία της ταινίας.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το