Search

Το Άγιο Φως στην Αλεξανδρούπολη – Το μετέφερε ο Αναστάσιος Δημοσχάκης

Στην Αλεξανδρούπολη, με κάθε μεγαλοπρέπεια έφτασε το Μεγάλο Σάββατο (04/05/2024) το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» .

Το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα μεταφέρει στη χώρα μας το Άγιο Φως το οποίο έφτασε στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο (04/05/2024) στις 20.06 με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια διανεμήθηκε σε κάθε προορισμό της χώρας.

«Εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, είχαμε τη μεγάλη τιμή και ευλογία να παραστούμε στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα», ανέφερε σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής που μετέφερε το Άγιο Φως στην Ελλάδα από το Ιεροσόλυμα.

«Η ελληνική αποστολή παρέλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο το Άγιο Φως, εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη σημαντική συνεισφορά του στη διατήρηση της ελληνορθόδοξης παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως στην ελληνική αποστολή στα Ιεροσόλυμα, συμμετείχε και ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μοιραστείτε το