Search

Στην τελική ευθεία η αναβάθμιση του Τελωνείου των Κήπων

Την έναρξη του έργου αναβάθμισης του συνοριακού σταθμού των Κήπων σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΤΑΙΠΕΔ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Η σύμβαση υπογράφηκε και ανέβηκε στη «Διαύγεια» την περασμένη Παρασκευή (19/04) και σύμφωνα με αυτή, έχουν εξασφαλιστεί 6 εκ. ευρώ για να προχωρήσουν οι πρώτες ενέργειες ωρίμανσης του έργου, οι προμελέτες και η ακριβής εκτίμηση των επιμέρους προϋπολογισμών, η δημοπράτηση και η υλοποίησή του.

Όπως επισημαίνεται στη σύμβαση, το τελωνείο των Κήπων είναι ο τρίτος μεγαλύτερος συνοριακός σταθμός της χώρας, βάσει του κυκλοφοριακού του όγκου, με σύνολο ετήσιων διελεύσεων της τάξης του 1 εκατομμυρίου οχημάτων. Βάσει του σχεδιασμού, προβλέπεται η αρχιτεκτονική και ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών, η κυκλοφοριακή αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η βελτίωση των υπηρεσιών διαβατηριακού, τελωνειακού, φυτοϋγειονομικού και κτηνιατρικού ελέγχου.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, «επισπεύδονται από το αρμόδιο Υπουργείο οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής νέου Συνοριακού Σημείου Διέλευσης στους Κήπους Έβρου, για την πλήρη συμμόρφωση της Χώρας προς το σύνολο των Ενωσιακών κανονισμών, απαιτήσεων και προδιαγραφών για τη διασυνοριακή μεταφορά προσώπων και εμπορευμάτων».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το