Search

Μητσοτάκης για Θράκη: Να δηλώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες

«Έχω απευθύνει δημόσια πρόκληση προς τον κ. Ερντογάν να συναντηθούμε, αργά ή γρήγορα αυτή η συνάντηση θα γίνει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη, που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Καλωσορίζω τη μείωση της έντασης, το βασικό ζήτημα προς επίλυση είναι η οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσίων ζωνών, ήτοι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται να συζητήσω όλα τα υπόλοιπα θέματα, που θέτει η Τουρκία, ζητήματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίσης είναι μη θέματα για την Ελλάδα. Ελπίζω να το αντιληφθεί αυτό ο κ. Ερντογάν. Ακόμη όμως και να μη λύσουμε τη μόνη μας διαφορά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης, όπως το βιώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν θα διαπραγματευτώ την διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ανάμειξη στα εσωτερικά της. Κάλεσε τους κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ να δηλώσουν πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι υπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε δις, ήτοι πριν από τις εκλογές, αλλά και ύστερα από αυτές, αλλά πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, όταν, όπως είπε, υπήρχε πλήρης εικόνα των σκληρών, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου.

Η ΕΥΠ θα παραμείνει στο γραφείο του πρωθυπουργού

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε επίσης ότι η ΕΥΠ θα παραμείνει στο πρωθυπουργικό γραφείο, υπνεθυμίζοντας ότι έχουν γίνει αλλαγές στην λειτουργία της.

 

Προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών στην Υγεία

 

Προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών στην Υγεία, αλλά και 6 νέες βάσεις ελικοπτέρων για διακομιδές ασθενών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ανέφερε ότι «παρά τις προσπάθειες χρειαζόμαστε παραπάνω προσωπικό και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ανάλογα την περιοχή. Στις προσλήψεις που θα κάνουμε θα γίνουν και διασώστες του ΕΚΑΒ. Περισσότερα ελικόπτερα για διασώσεις και διακομιδές, θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν έξι βάσεις ελικοπτέρων σε όλη την επικράτεια».

Παράλληλα, για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι αυτός θα φτάσει τα 950 ευρώ σε βάθος 4ετίας.

«Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους και σε αυτό θα περιλαμβάνεται αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται, να δοθεί και έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, για την αύξηση του αφορολόγητου τόνισε ότι πριν από τον Αύγουστο θα ψηφισθεί νομοσχέδιο, που θα θεσπίζει όλες τις προβλέψεις για τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα 4ετίας. «Η αντιπολίτευση θα διαψευσθεί καθώς όλες οι προβλέψεις του καλά κοστολογημένου προγράμματος θα νομοθετηθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε ευχάριστα και είμαι πολύ υπερήφανος πως αυτή η κυβέρνηση ψήφισε πολύ προοδευτικές πολιτικές για όλους τους συμπολίτες μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιτελικό κράτος

«Πρέπει ανά πάσα στιγμή να επικαιροποιούμε τον τρόπο άσκησης της πολιτικής μας και το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε εφ όσον είμαστε κυβέρνηση είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού Κράτους. Έχω μιλήσει για την ίδρυση ενός ξεχωριστού Υπουργείου για θέματα οικογένειας, δημογραφικού και στεγαστικής πολιτικής. Έχω, επίσης, προιδεάσει για αρκετές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, τη συμμετοχή πολύ περισσότερων γυναικών. Και εφ όσον μας εμπιστευθεί εκ νέου ο ελληνικός λαός, οι νέοι υπουργοί θα βρουν στις θέσεις του στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ένα μπλε φάκελο με τον προγραμματισμό και τις εκκρεμότητες για το επόμενο έτος» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε πως πιθανή αυτοδυναμία του κόμματος του προκύπτει και διά της εις άτοπον απαγωγής, καθώς καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν αρθρώνει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης.

Μοιραστείτε το