Search

Βαγγέλης Μεϊμαράκης από Αλεξανδρούπολη: “Βρίσκομαι στον Έβρο για να σας μιλήσω από καρδιάς” – Η Νίκη είναι της ΝΔ

Πολιτική ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, έκανε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαϊου, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος & Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, εξέφρασε κατά την έναρξη της ομιλίας του, τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρίσκεται στη Θράκη, σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Όπως, είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος, ανήκει σε μια γενιά πολιτικών, που η πολιτική δεν ήταν μόνο το διαδίκτυο και οι φωτογραφίες στα social media.

Η πολιτική, υποστήριξε, γίνεται δια ζώσης. Στην πολιτική, πρέπει να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που πολιτεύεσαι, να συνομιλείς, να ακούς και να ανταλλάζεις απόψεις, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε υποστηρίζοντας πως ο ίδιος, κατά την τριήμερη περιοδεία του στην περιοχή απήλαυσε αυτό ακριβώς!

Ο κ. Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε πως φεύγει από την περιοχή, γεμάτος δύναμη και κέφι, γιατί στη Θράκη, υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν αρχές και αξίες πολύ ψηλά και πρέπει να τους υπηρετούμε!

Παράλληλα, μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Εβρίτες, γιατί όπως είπε, από ολόκληρη την Ελλάδα, έρχονται μηνύματα νίκης και δεύτερης τετραετίας.

“Βρίσκομαι στον Έβρο για να σας μιλήσω από καρδιάς”, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

“Η ΝΔ, έχει δώσει πραγματικό αγώνα για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της περιοχής της Θράκης”.

Μάλιστα ο ίδιος, θυμήθηκε το πείσμα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά τη χρονική περίοδο 1990 – 91, είχε δημιουργήσει μια Διακομματική Επιτροπή, με υπουργό Εξωτερικών τότε τη Βιργινία Τσουδερού, την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, την αποκαλούσαν “Θρακομάνα”, καθώς η ίδια, είχε αναλάβει με πάθος και πείσμα το αύριο της Θράκης.

“Ήταν η εποχή, που στη Θράκη έγιναν επενδύσεις και έργα ανάπτυξης”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης. “Και τώρα, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, συστάθηκε εκ νέου μια Διακομματική επιτροπή για τη Θράκη, με επικεφαλής τη Ντόρα Μπακογιάννη, δημιουργώντας ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης για την περιοχή”. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και των Βαλκανίων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στον φράχτη του Έβρου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεταναστευτικό ζήτημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, με αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου, ωστόσο υπάρχει ο δύστροπος γείτονας, εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό σε κάθε ευκαιρία πιέζοντας όχι την Ελλάδα αλλά την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, είναι αναγκαίο το αποτρεπτικό αυτό εμπόδιο. “Η συνέχιση της επέκτασης του φράχτη είναι επιβεβλημένη”, υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά και να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τον Έβρο, σε λίγο καιρό το μεταναστευτικό θα αποτελεί παρελθόν, είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ιδιαίτερη έμφαση.

“Είμαστε ήδη στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο φράχτης και αυτό είναι κάτι που θα επιτύχουμε”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έστειλε μήνυμα ενότητας, μήνυμα νίκης και απήυθυνε κάλεσμα στους αναποφάσιστους να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθύμισε μάλιστα πολιτικές στιγμές του παρελθόντος, με το περιβόητο “λεφτά υπάρχουν”.

Η ΝΔ, λέει πάντα την αλήθεια, τόνισε και ποτέ δεν έχει πει ψέμματα στον Ελληνικό Λαό.

Ο ίδιος, απευθύνθηκε και στους νέους, λέγοντας πως η ΝΔ, τους δίνει το χέρι σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι. Στις 21 Μαϊου, να προχωρήσουμε όπως είπε όλοι μαζί ενωμένοι, για την Ελλάδα της ανάπτυξης. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, τόνισε πριν το κλείσιμο της ομιλίας του.

 

 

Μοιραστείτε το