Search

Εκλογές 2023: Η Νίκη, οι μονές και οι αντιεμβολιαστές

Ενα αόρατο νήμα φέρεται να συνδέει το κίνημα Νίκη και τους υποψηφίους βουλευτές του με παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μοναστήρια, τα κινήματα κατά των εμβολίων και των αμβλώσεων, καθώς και επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα παραπάνω προκύπτουν από πληροφορίες, κυρίως όμως από στοιχεία που σε ανύποπτο χρόνο έχουν δημοσιεύσει τα ίδια τα στελέχη του κινήματος. Υποψήφιος βουλευτής σε περιφέρεια της Πελοποννήσου ήταν τον Ιανουάριο του 2019 κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω».

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη καμπάνια κατά των αμβλώσεων, η οποία είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και είχε υποχρεώσει τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να παρέμβει προκειμένου να κατέβουν οι αφίσες της από τους σταθμούς του μετρό. Η αφίσα της καμπάνιας είχε την ίδια περίοδο γίνει πρωτοσέλιδο σε αθλητική εφημερίδα. Πρόκειται για την ίδια εφημερίδα που την Κυριακή των εκλογών φιλοξένησε ως κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της καταγγελία του κινήματος Νίκη περί μη ύπαρξης ψηφοδελτίων του κόμματος σε πολλά εκλογικά τμήματα της Αττικής.

Μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών υπάρχουν τουλάχιστον τρεις που την περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Τον Σεπτέμβριο του 2021 υποψήφια βουλευτής σε νομό της Βόρειας Ελλάδας περιέγραψε σε γλαφυρό κείμενο την εμπειρία της ασθένειας, καταλήγοντας «το νίκησα ανεμβολίαστη, με δύο υποκείμενα νοσήματα και δύο αυτοάνοσα. Το τέρας του COVID νικιέται, το χειρότερο είναι το τέρας του φόβου, του ψεύδους, του παραλογισμού».

Ακόμη δύο υποψήφιοι βουλευτές της Νίκης εμφανίζονται να πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε αναστολή. Σε βίντεο στο YouTube ο ένας απ’ αυτούς, που τυγχάνει και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος εργαζομένων σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, εμφανίζεται να δηλώνει τα εξής: «Με αυτό το σκεύασμα θέλουν να δημιουργήσουν υποταγή. Εχουν δηλητηριάσει τη νεολαία».

Εκλογές 2023: Η Νίκη, οι μονές και οι αντιεμβολιαστές-2

«Το μόνο που μου είπαν οι γονείς ήταν να μην επιλέξω κάτι ακροδεξιό» – Ετών 17, για πρώτη φορά στις κάλπες

Στις λίστες των υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές συγκαταλέγονται επίσης πρόσωπα που έχουν πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις κατά των νέων ταυτοτήτων και της κάρτας του πολίτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υποψηφίου στον Βόρειο Τομέα, που εμφανίζεται ως ένας από τους πρώτους που προσυπέγραψε ψήφισμα υπό τον τίτλο «Σύναξη Ορθόδοξων Κληρικών και Λαϊκών ενώπιον μιας ασύμμετρης απειλής κατά της θεοσδότου ελευθερίας μας». Συγκέντρωσε πάνω από 5.000 υπογραφές με αίτημα τη μη παραλαβή ηλεκτρονικής ταυτότητας και προσωπικού αριθμού. Απόψεις κατά της κάρτας του πολίτη διατυπώνει δημόσια και στέλεχος ινστιτούτου καταναλωτών, που μετέχει στα ψηφοδέλτια της Νίκης. Ο ίδιος εμφανίζεται μάλιστα να υιοθετεί την εκκεντρική φιλοσοφία του μετανθρωπισμού.

Η «μεγάλη επανεκκίνηση»

Τη θεωρία της μεγάλης επανεκκίνησης εμφανίζεται να υιοθετεί μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση της Νίκης στις αρχές Φεβρουαρίου υποψήφιος βουλευτής του κόμματος. «Η μεγάλη επανεκκίνηση προχωρά, αλλά κανείς δεν ενημερώνεται, καθώς οι άνθρωποι κανονίζουν ήδη το τριήμερο της αποκριάς», ανέφερε δηκτικά. Οι θεωρίες συνωμοσίας με επίκεντρο την πρωτοβουλία της μεγάλης επανεκκίνησης, μιας διαδικτυακής συνάντησης που διοργανώθηκε εν μέσω COVID από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έχουν υιοθετηθεί από ακροδεξιούς κύκλους, ανάμεσα στους οποίους και η οργάνωση Qanon, μέλη της οποίας είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Στα ψηφοδέλτια της Νίκης ξεχωρίζουν ακόμη δύο υποψήφιοι, που φέρονται να συνδέονται στενά με γνωστό επιχειρηματία στον τομέα της Ναυτιλίας, που είχε προ ετών απασχολήσει όχι μόνο τη δημοσιότητα αλλά και τη Δικαιοσύνη. Το όνομα του ενός απ’ αυτούς αναφέρεται σε δημοσίευμα με θέμα τον εμπρησμό το 2015 ενός πολυτελούς τζιπ στα βόρεια προάστια της Αττικής. Το όχημα φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ανήκε στον εφοπλιστή και να χρησιμοποιείτο από τον στενό συνεργάτη του και υποψήφιο σήμερα με τη Νίκη. Στα ψηφοδέλτια εξάλλου του κόμματος μετέχει και δεύτερος συνεργάτης του ίδιου επιχειρηματία – εφοπλιστή.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτελεί καθήκοντα νομικού συμβούλου παρότι, όπως προσθέτουν, δεν είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής. Αλλες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι διέπεται από φιλορωσικά αισθήματα και διατηρεί στενούς δεσμούς με άτομα στη Ρωσία. Υπάρχουν όμως πληροφορίες και για άλλα μέλη του κόμματος που διατηρούν επαφές με μοναχούς ή ακόμη και τους ηγουμένους ιερών μονών του Αγίου Ορους με παραδοσιακούς στενούς δεσμούς με τη Ρωσία. Οπως είναι οι μονές Αγίου Παντελεήμονος, Φιλοθέου και Βατοπεδίου.

Ορισμένες αναφορές θέλουν το κόμμα Νίκη να διασυνδέεται με τη θρησκευτική οργάνωση Ενωμένη Ρωμιοσύνη, που διαθέτει πάνω από 60 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και περισσότερα από 10 στο εξωτερικό. Την εν λόγω οργάνωση φέρεται να δημιούργησε γέροντας του Αγίου Ορους ο οποίος μάλιστα λέγεται ότι έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη δημιουργία της «Νίκης». Ο γέροντας είναι γνωστός ως ο φωτισμένος διάδοχος του Αγίου Παϊσίου, αλλά και ως ο γκουρού των αντιεμβολιαστών του Αθω.

Μοιραστείτε το