Search

Κατερίνα Μπέρδου (ΣΥΡΙΖΑ) : «Η παντοκρατορία ΝΔ μπορεί να αμφισβητηθεί στις ευρωεκλογές»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενώνει δυνάμεις από όλα τα κοινωνικά στρώματα και διαθέτει στελέχη που προέρχονται από την κοινωνία κι όχι από κομματικούς σωλήνες», υπογραμμίζει, σε συνέντευξή της στο www.politic.gr, η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου, ένα από τα νέα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία έχουν εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του Στέφανου Κασσελάκη και η οποία κατάγεται από τη Σαμοθράκη και ζει κι εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη.
Συνέντευξη στον Γιάννη Συμεωνίδη

Η κυρία Μπέρδου, ανάμεσα σε άλλα, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ είναι πρόεδρος του συλλόγου προβληματισμού «ΣΥΝ-ΟΛΟ».

Η ίδια εκφράζει την αισιοδοξία της πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποτελέσει τη βασική πολιτική δύναμη της επανεκκίνησης της προοδευτικής παράταξης, σημειώνοντας πως ναι μεν ο χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι λίγος, ωστόσο η παντοκρατορία της ΝΔ μπορεί να αμφισβητηθεί.

Σε σχέση, εξάλλου, με τον Έβρο τονίζει πως μοιάζει να βρίσκεται στην κορυφή μιας κατηφόρας με «σπασμένα φρένα», προτείνοντας, μεταξύ άλλων κι ως πρώτο βήμα για την ανάκαμψη του νομού, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και την ελάφρυνση του ΦΠΑ και λοιπών φόρων στις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Κατερίνας Μπέρδου:

–Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να τα πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές από το 17,85% των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πέρασε από μία ομολογουμένως πολύ δύσκολη περίοδο εσωστρέφειας. Ο χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι λίγος, ωστόσο η παντοκρατορία της ΝΔ μπορεί να αμφισβητηθεί, όπως φάνηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνουν αλαζονεία, αναλγησία, αφερεγγυότητα και πιστή εφαρμογή ενός σχεδίου το οποίο παρά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν προσφέρει σταθερότητα κι ανάπτυξη, αλλά ενισχύει τις ανισότητες, συμπιέζει τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές.

Μέσα από τις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει πιο δυνατός για να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα και να δώσει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από την δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους, ευέλικτου προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας κι εκ βάθρων ανανεωμένο με σκοπό την διευκόλυνση οικονομικής ανάπτυξης. Ένα κράτος με ισχυρή Υγεία και Παιδεία, ένα κράτος δίκαιο κι εγγυητή της ασφάλειας των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανασυντάσσεται και δημιουργεί τον ισχυρό πόλο που χρειάζεται η χώρα με ευρεία συμμετοχή, χωρίς αποκλεισμούς, με σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη με απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι πολίτες αναζητούν τον εναλλακτικό δρόμο που οδηγεί σε κοινωνική ευημερία κι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχοντας λάβει το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα θα αποτελέσει την βασική πολιτική δύναμη της επανεκκίνησης της προοδευτικής παράταξης.

Τι φέρνετε μαζί σας εσείς η νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Η ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και η ανανέωση της προοδευτικής παράταξης είναι ξεκάθαρα μηνύματα που έχει στείλει ο κόσμος προς όλους, αλλά κι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώνει δυνάμεις από όλα τα κοινωνικά στρώματα και διαθέτει στελέχη που προέρχονται από την κοινωνία κι όχι από κομματικούς σωλήνες.

Η νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προέρχεται από την κοινωνία κι έχει βιώσει την εργασιακή επισφάλεια, έχει βιώσει την οικονομική κρίση, βιώνει σήμερα την στεγαστική κρίση, βιώνει σήμερα την ενεργειακή κρίση, ενώ διαθέτει επιστημονική κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία.

Η νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει μπροστά κομίζοντας ελπίδα απέναντι στην νεοσυντηρητική Δεξιά με πρόσωπα βγαλμένα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας σε μία προσπάθεια «τεκμηρίωσης» του «πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού».

Ο Έβρος έχει πληγεί πολύ, ιδίως τα δύο τελευταία χρόνια. Τι μπορεί να γίνει άμεσα για την ανάκαμψή του;

Ο Έβρος μοιάζει να βρίσκεται στην κορυφή μιας κατηφόρας με «σπασμένα φρένα», όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 10%, ενώ στο βόρειο τμήμα του νομού κατά 20%. Η πρόσφατη φυσική καταστροφή έρχεται σαν τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία του Έβρου και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απαντά με την σύσταση επιτροπών και υποσχέσεις.

Η ανάκαμψη του Έβρου θα γίνει από τους εμάς τους Εβρίτες, από τις επιχειρήσεις μας που επιμένουν να λειτουργούν με πολλαπλές δυσκολίες, από τους πολίτες που επιμένουν να μένουν στην ύπαιθρο, ενώ οι γιατροί συνταξιοδοτούνται και δεν αναπληρώνονται, ενώ οι σχολικές μονάδες κλείνουν, ενώ η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται.

Σε μια περιοχή με δύο διπλανές γειτονικές ανταγωνιστικές αγορές, το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη του Έβρου θα ήταν η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η ελάφρυνση του ΦΠΑ και λοιπών φόρων στις υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ταυτόχρονα, η στήριξη του αγροτικού τομέα με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως η μη καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και η βελτίωση των ελλιπών υποδομών είναι απολύτως αναγκαία μέτρα με άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

Οι Εβρίτες πρέπει να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε μοιρολατρικά την συντηρητική στασιμότητα, αλλά ότι έχουμε τις δικές μας προοδευτικές εξειδικευμένες προτάσεις που αυξάνουν τις θέσεις εργασίας, που δεν διώχνουν τη νεολαία, που αξιοποιούν τη γεωγραφική μας θέση προς όφελος των πολλών.

Μοιραστείτε το