Νέες σοβαρές αποκαλύψεις Ιλχάν Αχμέτ για το ρόλο του Τουρκικού Προξενείου στις εκλογές της Θράκης

Σε νέες πολύ σοβαρές αποκαλύψεις για το ρόλο του Τουρκικού Προξενείου και της κατεύθυνσης ψήφων στις εθνικές εκλογές της Ροδόπης προέβη ο Ιλχάν Αχμέτ, αποδέκτης όλης της «λάσπης» του μηχανισμού της Άγκυρας στην περιοχή, αφού από τη μία δέχθηκε πόλεμο στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, από την άλλη ήταν αποκλεισμένος από όλα πλην ενός τουρκόφωνου ΜΜΕ.

Φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87.5fm από τον Δήμο Μπακιρτζάκη, ο Ιλχάν Αχμέτ έδωσε το στίγμα, ότι δεν έκανε όλες τις αποκαλύψεις προεκλογικά για να προστατεύσει την ίδια τη μειονότητα, «αλλά από εδώ και εμπρός τέρμα τα ψέματα» όπως είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «θα αναφερθώ με συγκεκριμένα γεγονότα, προκειμένου ο θρακικός λαός, να γνωρίζει ακριβώς τι έγινε, γιατί έχουν δικαίωμα να ξέρουν οι πολίτες τι ακριβώς έγινε και πως δρομολογήθηκαν όλα αυτά εδώ και δύο χρόνια. Αυτό για ιστορική καταγραφή κάποιων πολιτικών γεγονότων».

Αν και ήταν παρούσα στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Μανώλη Χριστοδουλάκη στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Ειρήνης, δεν δέχθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με όλους η υποψήφια Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, για να μην είναι στο ίδιο… κάδρο με τον Ιλχάν Αχμέτ, όπως καταγγέλλει μετεκλογικά ο ίδιος

«Θέλω να ευχαριστήσω τους χριστιανούς συμπολίτες μου»

Ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε ότι το κλίμα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στη Ροδόπη ήταν πολωμένο, εξαιτίας της δήλωσης Ντόρας Μπακογιάννη από τον ορεινό όγκο. Η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε ένα αφήγημα «ναι μεν κατά βάση σωστό, για όσες παρεμβάσεις έχουν γίνει στη Ροδόπη, αλλά δεν ήταν για πρώτη φορά αυτές οι παρεμβάσεις, απλώς είχαν ξεφύγει» υπογράμμισε, παρατηρώντας ότι η κουβέντα ξέφυγε από τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και περιορίστηκε γύρω από αυτή τη δήλωση.

Αναφορικά με  την εκλογική επίδοση στη Ροδόπη στις 25 Ιουνίου είπε χαρακτηριστικά: «θέλω να ευχαριστήσω τους χριστιανούς συμπολίτες μου, που στο ΠΑΣΟΚ καταφέραμε στο Νομό να γίνουμε δεύτερο κόμμα στα περισσότερα μεγάλα χριστιανικά χωριά. Ο προοδευτικός κόσμος άντεξε κι αυτό ήταν μία ανταμοιβή για τη δουλειά που έκανα τέσσερα χρόνια και για την οποία κατηγορήθηκα. Εκπροσωπώ όλους στο Νομό, δεν διαχωρίζω κανέναν, καταγγέλλω αυτούς που πρέπει να καταγγείλω και δεν κάνω διακρίσεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη δεύτερη κάλπη, παρά τις πιέσεις και τα κεντρικά αθηναϊκά συστήματα».

Οι «μεθοδευμένες» ψήφοι της Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού κι η φωτο-απαγόρευση

Η συνυποψήφιά του Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού στις εκλογές του Μαΐου έλαβε 2.500 σταυρούς, αν και θυμίζουμε πως μερικά χρόνια νωρίτερα, το 2019, δεν είχε καταφέρει καν να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής. Πώς όμως εμφανίστηκαν… ως από μηχανής Θεού 2.500 σταυροί στη μονοσταυρία της Ροδόπης;

«Οι ψήφοι, βλέπουμε στα χωριά της μειονότητας, που είχαν πάει σε αυτή μεθοδευμένες, τα περισσότερα πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ» κατήγγειλε ο Ιλχάν Αχμέτ, παρατηρώντας ότι ψηφοφόροι που στήριξαν Σιμπέλ στις 21 Μαΐου, ψήφισαν… άλλο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Οζγκιούρ Φερχάτ στις δεύτερες κάλπες), άρα δεν επρόκειτο για ψήφους με πολιτικά χαρακτηριστικά. «Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν προσωπικοί ψήφοι αυτοί οι 2.500 σταυροί που πήρε» κατήγγειλε, εκτιμώντας ότι μόνο 400-500 σταυροί ήταν προσωπικοί της, θυμίζοντας άλλωστε ότι το 2019 «είχε αποτύχει (να εκλεγεί) και στον Δήμο Κομοτηνής». Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Ιλχάν , από τους 3.500 ψήφους που έπεσε το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2023, οι 1.000 ήταν από γενική αποχή κι οι περισσότερες από τις υπόλοιπες λόγω των μεθοδευμένων σταυρών.

«Το αναφέρω, για να καταγραφεί η πραγματικότητα και η ιστορία» υπερτόνισε. Παράλληλα, καυτηρίασε τη στάση που κράτησε η συνυποψήφιά του τόσο στις εκλογές του Μαΐου που είχαν σταυρό όσο σε αυτές που είχαν λίστα (στην οποία ήταν σε μη εκλόγιμη θέση). «Φάνηκε στην κάλπη και φάνηκε από την εν γένει συμπεριφορά της κατά την πρώτη και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Στην πρώτη ασχολούνταν μόνο με μένα, δεν έλεγε τίποτα για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο εμένα κατηγορούσε και κουνούσε το δάχτυλο ότι διαγράφηκα από τη Συμβουλευτική Επιτροπή. Στη δεύτερη (εκλογική αναμέτρηση) εξαφανίστηκε, ούτε φωτογραφίες δεν ήθελε να βγει μαζί μου, τηρώντας αποκλειστικά την φωτο-απαγόρευση που είχαν βάλει αυτά τα κέντρα σε μένα» δήλωσε.

«Ο Οζγκιούρ Φερχάτ δεν τολμάει να πει το όνομά μου»

Αναφορικά με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, τον Οζγκιούρ Φερχάτ, που στις εκλογές του Μαΐου έλαβε 12.650 σταυρούς και στη δεύτερη αναμέτρηση ήταν επικεφαλής της λίστας, κι εδώ ο Ιλχάν Αχμέτ συνέχισε τις αποκαλύψεις. «Η αλαζονεία στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται από τον εκλεγμένο τους εκπρόσωπο στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής» είπε, παρατηρώντας ότι ο Οζγκιούρ Φερχάτ «δεν τολμάει να πει το όνομά μου, ποσώς με ενδιαφέρει, ο ίδιος προσβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοανακηρύσσεται ως ο νεότερος και ο μοναδικός βουλευτής της μειονότητας που πήρε τόσους σταυρούς, που είναι ψέμα».

Σύμφωνα με τον Ιλχάν Αχμέτ, ο Οζγκιούρ Φερχάτ προσπάθησε «να το παίξει θύμα, ότι δέχτηκε πιέσεις αλλά παρόλα αυτά άντεξε η μειονότητα. Τί πιέσεις δέχτηκε; Οι πιέσεις τον ωφέλησαν. Αυτά που είπε η Ντόρα Μπακογιάννη ίσα-ίσα τον ωφέλησαν. Είχε συνήγορο τη ΝΔ στις δεύτερες εκλογές». Σε αυτό το σημείο αναρωτήθηκε, εάν ο Οζγκιούρ Φερχάτ ήταν στη θέση του ίδιου, δηλαδή είχε διαγραφεί από τη Συμβουλευτική, τον είχαν σε εμπάργκο όλα πλην ενός τουρκόφωνου ΜΜΕ, είχε φωτοαπαγόρευση, διαρρέονταν σε βάρος του λάσπες, πόσους ψήφους θα έπαιρνε, εκτιμώντας ότι τελικά αυτές θα ήταν μόνο 2.000 έως 3.000.

«Όταν οι οδηγίες είναι προς αυτή την κατεύθυνση…»

Ως προς τις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής, μπροστά στα πανελλαδικά φώτα της δημοσιότητας, παρατήρησε πως «η υπεκφυγή συνεχίζεται», ενώ τον κατηγόρησε ότι «μία τέτοια εχθρική αντιμετώπιση στο πρόσωπό μου, συμβαδίζει και συμφωνεί με όλα τα συστήματα που με πολέμησαν και προκαλεί ερωτηματικά».

«Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες, ότι δέχθηκε παρέμβαση υπέρ του (από το Τουρκικό Προξενείο)» θύμισε ο Ιλχάν Αχμέτ και ζήτησε εμφατικά κι επιτακτικά από τον Οζγκιούρ Φερχάτ να απαντήσει δημόσια σε όλες τις ερωτήσεις: «δεν μπορεί να κατηγορείται όλη η μειονότητα, πρέπει να προστατεύσω και τη μειονότητα. Πρέπει να βγει ο ίδιος να απαντήσει, να πει ότι όλα αυτά ισχύουν ή δεν ισχύουν. Δεν μπορεί να μιλήσει. Ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. Να κάτσει να μιλήσει και να πει τι και πως. Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Όταν οι οδηγίες είναι προς αυτή την κατεύθυνση…».

Παρά την προσωπική τους αλλά και πολιτική κόντρα πάντως, ο Ιλχάν Αχμέτ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του στη Βουλή, ενώ ως πιο έμπειρος στην πολιτική και μεγαλύτερος ηλιακά τον συμβούλεψε να είναι ψύχραιμος και ειλικρινής με το λαό και τον εαυτό του.

 

Μοιραστείτε το