Search

Θεοδωρικάκος για Έβρο: Μέσα στο επόμενο 10μηνο θα έχουν κατασκευαστεί τα επιπλέον 35 χλμ του φράχτη

Η κυβέρνηση επιταχύνει την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο και στο επόμενο 10μηνο θα έχουν κατασκευαστεί τα επιπλέον 35 χιλιόμετρα, καθώς ήδη έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για να ξεκινήσει το έργο, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον ελληνικό προϋπολογισμό, αλλά όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να κατανοήσουν ότι τα σύνορα του Έβρου δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι τουλάχιστον ορισμένες χώρες θα συνδράμουν στην κάλυψη της δαπάνης.

Επανέλαβε ότι «τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, δεν περνάει τίποτα, ιδιαίτερα στον Έβρο» σημειώνοντας ότι οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία ενδεχομένως να ενισχύσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει ετοιμότητα.

Απροσπέλαστα τα σύνορα στον Έβρο – Επιταχύνεται η κατασκευή του Φράχτη

Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και διαρκής επιφυλακή της Ελληνικής Αστυνομίας και στον Έβρο και στα νησιά μας, γιατί και στα νησιά συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία τις δυνάμεις του λιμενικού που έχουν την πρώτη ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος. Το έργο στο φράχτη επιταχύνεται. Έχει ήδη επιλεγεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο ανάδοχος. Η σύμβαση βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και από την στιγμή που μας δώσει το «καλώς έχειν», πιστεύω ότι σε 10 μήνες, τα επόμενα 35 χιλιόμετρα του φράχτη θα έχουν κατασκευαστεί. Διότι είναι ο πιο ασφαλής, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαφύλαξης των συνόρων στον Έβρο και το κάνουμε πραγματικότητα.

Αυτό το κομμάτι του Φράχτη κοστίζει 100 εκατομμύρια ευρώ που τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, ο ελληνικός λαός για την ασφάλειά του. Τα σύνορα μας είναι και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία, διεκδικούμε στην Ευρώπη να ενισχύσει και εκείνη οικονομικά αυτή την προσπάθεια. Και αν δεν το κάνει συνολικά η Ευρώπη εκφράζω τη βεβαιότητα ότι συγκεκριμένα Κράτη θα θελήσουν να συνδράμουν ως αλληλεγγύη σε αυτή την προσπάθεια της Ελλάδας, γιατί έχουν πλήρη αντίληψη ότι το έργο αυτό προστατεύει και εκείνους.

Μοιραστείτε το