Search

Την ίδρυση Συλλόγου Φίλων 4ης Έδρας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(Δ.Π.Θ.) στη Νέα Ορεστιάδα κι ενός Γαστρονομικού και Διατροφικού Ινστιτούτου προτείνει ο Βασίλης Τσολακίδης

Με τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης(Δ.Π.Θ.) Σπύρο Γαλατσίδα και με τους προέδρους των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αθανάσιο Κιμπάρη και Γιώργο Τσαντόπουλο συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Βασίλης Τσολακίδης και είχε μια ανοιχτή, ειλικρινή, ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο ακριτικά τμήματα του Δ.Π.Θ. και πως αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την καλύτερη λειτουργία τους και τη βιωσιμότητα τους! Από την πλευρά του ο κ.Τσολακίδης ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για το υψηλό επίπεδο ενημέρωσης που είχε, ώστε να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας-Δασολογίας, που θα επιτρέψει τη διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής για την υποστήριξη και τη θωράκιση των δύο περιφερειακών τμημάτων της Νέας Ορεστιάδας.

Κοινός τόπος κι ανεξαρτήτως της οπτικής και της προσέγγισης της γέννησης των προβλημάτων, η μείωση του αριθμού των φοιτητών είναι σαφές ότι υπονομεύει τη λειτουργία τους σε εύλογο χρονικό διάστημα κι αυτό όλοι μαζί, οι φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, η τοπική αυτοδιοικητική, πολιτική και θεσμική εκπροσώπηση, θα πρέπει να δράσουμε συντεταγμένα και να επηρεάσουμε τις αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση προς όφελος του ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

1ον Την ΙΔΡΥΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Με τη λειτουργία στοχεύουμε στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και στη μεταποίηση τους σε τοπικό επίπεδο με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και κυρίως καλά αμοιβόμενες για τη συγκράτηση των νέων στην ύπαιθρο ή ακόμη και την προσέλκυση τους στο χωριό! Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ-ΣΧΕΔΙΟ ΚΙ ΕΝΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ!

Η δημιουργία του είναι προφανές ότι είναι ένα θέμα κεντρικού κυβερνητικού πολιτικού σχεδιασμού κι ένα πλαίσιο ενεργοποίησης όλων των κοινωνικών-παραγωγικών και πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας!

2ον Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ 4ης ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ(Δ.Π.Θ.) ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για τη συγκρότηση ενός πλέγματος συμμαχιών και δυνάμεων για την υπεράσπιση της 4ης Έδρας και την περαιτέρω ενίσχυση της! Θα είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας-Δασολογίας και τα δύο τμήματα της, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος-Φυσικών Πόρων,που θα δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνάμεις της. Χωρίς αποκλεισμούς θα γίνει ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,μια πρωτοβουλία που θα φύγει έξω από τα στενά τοπικά όρια για να αγκαλιάσει και όλες τις δυνάμεις της εσωτερικής και εξωτερικής διασποράς

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας-Δασολογίας Σπύρο Γαλατσίδα και τους προέδρους των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος-Φυσικών Πόρων, Αθανάσιο Κιμπάρη και Γιώργο Τσαντόπουλο, για τη θερμή υποδοχή και το υψηλό επίπεδο ενημέρωσης και συζήτησης για το καλό των δύο ακριτικών μας τμημάτων! Με την πρόταση μου για τη σύσταση του Συλλόγου Φίλων 4ης Έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση των απίστευτων ανθρώπινων δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας. ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΣΧΤΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΙ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ»,κατέληξε σε δήλωση του ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Βασίλης Τσολακίδης.

 

Μοιραστείτε το