Search

Εισαγγελική παρέμβαση για τον Σύλλογο «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη»

Ανακοπή κατά της απόφασης ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου με την επωνυμία «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη», που ιδρύθηκε πριν λίγο καιρό με έδρα την Κομοτηνή, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.Το δικόγραφο της ανακοπής επιδόθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Σωματείου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου να εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση αυτή και να δηλώνει πως θα διεκδικήσει το δίκιο του μέχρι τέλους.

Ανακοπή κατά της απόφασης ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου με την επωνυμία «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη», που ιδρύθηκε πριν λίγο καιρό με έδρα την Κομοτηνή, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης.

Η αίτηση σύστασης του εν λόγω συλλόγου είχε γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις καθώς στην ονομασία του περιλαμβάνονταν ο αμφιλεγόμενος όρος «Δυτική Θράκη».

Το θέμα έφτασε μέχρι και τη Βουλή ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε και η πρώην πρωθυπουργός και επίτιμη πρόεδρος Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, η οποία είχε χαρακτηρίσει τους σκοπούς του Σωματείου ως «αντεθνικούς, προπαγανδιστικούς και παραπλανητικούς».

Η κ. Θάνου μάλιστα καλούσε τις δικαστικές Αρχές να ακυρώσουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου Κομοτηνής καθώς η αναγνώριση του Σωματείου με τον όρο «Δυτική Θράκη» στην ονομασία του «διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη, μεταξύ των δύο ελληνικών κοινοτήτων (Χριστιανών και Μουσουλμάνων) στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης».

Το δικόγραφο της ανακοπής επιδόθηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Σωματείου, με το Δ.Σ. αυτού να εκφράζει τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή και να δηλώνει πως θα διεκδικήσει το δίκιο του μέχρι τέλους.

Στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Μετά λύπης ενημερωθήκαμε για την Ανακοπή που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της ίδρυσης και λειτουργίας του συλλόγου μας, το δικόγραφο της οποίας μας επιδόθηκε σήμερα.

Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους και από την ημέρα ίδρυσης μέχρι και σήμερα δεν παραβίασε τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Ο σύλλογος μας στοχοποιήθηκε αδίκως με ψευδείς ισχυρισμούς και προκαταλήψεις. Θα διεκδικήσουμε το δίκαιο μας μέχρι το τέλος. Να σημειωθεί ότι είμαστε ένας Σύλλογος Φιλάθλων».

 

Μοιραστείτε το