Search

Καταφύγιο… γαλήνης για τους Ισραηλινούς η Σαμοθράκη

Την επισκέφτηκαν, τη γνώρισαν, την αγάπησαν και μέσα στην αναταραχή του πολέμου και τη συνεχή ανασφάλεια αποφάσισαν να αποκτήσουν κατοικία – καταφύγιο σε αυτήν.

Ο λόγος για 10  οικογένειες Ισραηλινών, που απέκτησαν πρόσφατα οικόπεδα στο πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης με την προοπτική μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της οικίας τους να κατοικούν, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, σε ένα περιβάλλον απόλυτα ήρεμο, μακριά από τις ιαχές του πολέμου.

Όπως εξηγεί στη  Voria.gr, o  αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σαμοθράκης και πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού, Γιάννης Γλήνιας, πρόκειται για νεαρές οικογένειες, ηλικίας γύρω στα 40 οι γονείς, οι οποίοι δουλεύουν με τηλεργασία και έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μακριά από το Ισραήλ, που συνεχίζει να θυμίζει καζάνι που βράζει.

Έχοντας επισκεφτεί επανειλημμένα το μυστηριακό νησί, με συνέπεια να εκτιμήσουν τις ομορφιές και την εναλλακτικότητά του, προχώρησαν σε αγορά οικοπέδων κάνοντας χρήση του προγράμματος Golden Visa.

Ήδη ξεκινά η κατασκευή των πρώτων κατοικιών με τις υπόλοιπες να έπονται άμεσα.  Η απόκτηση μιας κατοικίας, στην οποία θα μπορούν να καταφεύγουν όποτε έχουν ανάγκη να απομακρυνθούν από την ένταση και την αγωνία που δημιουργούν οι σειρήνες του πολέμου, ή ενός επόμενου χτυπήματος, μοιάζει πλέον για αυτούς αδήριτη ανάγκη.

Τα οικόπεδα που απέκτησαν οι εν λόγω οικογένειες βρίσκονται κατά μήκος του νησιού, καθώς όπως εξηγεί ο κ. Γλήνιας οι Ισραηλινοί κατά κύριο λόγο θέλουν να είναι κοντά στη φύση, σε ρυάκια, σε καταπράσινες περιοχές, και λιγότερο κοντά στη θάλασσα.

Η επένδυση για την απόκτηση του οικοπέδου και της κατασκευής μιας κατοικίας συνήθως αγγίζει περί τα 300.000 έως 400.000 ευρώ.

Βούλγαροι επενδύουν στη Σαμοθράκη

Σε άλλο μήκος κύματος βρίσκονται οι επενδύσεις που υλοποιούν Βούλγαροι, αλλά και Έλληνες στην περιοχή, οι οποίοι κατά κύριο λόγο προχωρούν στην κατασκευή εξοχικών κατοικιών, κάποιες εκ των οποίων είναι πολυτελείς, με την προοπτική να της εκμεταλλευτούν επενδυτικά.

Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη περί τις 40 βίλες κατά μήκος του νησιού, με τις 15 εξ αυτών να βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.  Η κατασκευή των συγκεκριμένων κατοικιών προστίθεται στο δυναμικό της βραχυχρόνιας μίσθωσης που το τελευταίο διάστημα ακολουθεί γρήγορο βηματισμό στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την κατασκευή κατοικίας απαιτούνται, πλέον, τουλάχιστον 4 στρέμματα, με την τιμή του στρέμματος να ποικίλει ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται. Για παράδειγμα, για οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλεως που είναι πρώτα στο κύμα, η τιμή του στρέμματος κυμαίνεται από 25.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ αν είναι σε απόσταση περί τα 100 μέτρα από τη θάλασσα πέφτει στις 15.000 ευρώ. Όσο το οικόπεδο ξεμακραίνει από τη θάλασσα, η τιμή του στρέμματος μειώνεται στις 5.000 ευρώ ή και χαμηλότερα. Σημειώνεται πως οι Βούλγαροι, ως επί το πλείστον, επιλέγουν οικόπεδα που βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα.

Βουλγαρική εταιρεία εξαγόρασε ξενοδοχείο στο Λάκκωμα

Στο μεταξύ, πρόσφατα βουλγαρική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο προχώρησε σε αγορά ξενοδοχείου στην περιοχή του Λακκώματος, δυναμικότητας 16 δωματίων, προκειμένου να το ανακαινίσει και να το λειτουργήσει ως boutique hotel.

Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά ξενοδοχείου από ξένους επενδυτές στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργία του ξενοδοχείου, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του ανανεωμένο τη φετινή τουριστική σεζόν,  θα είναι δωδεκάμηνη και θα απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις του ψαρέματος. Σημειώνεται πως το νησί κάθε χρόνο επισκέπτονται εκατοντάδες φανατικοί οπαδοί του ψαρέματος, ενώ λειτουργούν εξειδικευμένα γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες στους εν λόγω τουρίστες.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: voria.gr

Μοιραστείτε το